Tre tap og én seier for norske klubber i Europa

249

Det har ikke vært en bra uke for de norske klubbene i Europa. Rosenborg tapte i Champions League-kvalifiseringen mot Celtic. I Europa League-kvalifiseringen tapte både Sarpsborg og Lillestrøm sine kamper, mens Molde klarte å slå KF Laci.

Celtic FC – Rosenborg BK 3-1

Akkurat som i fjor spilte Rosenborg mot Celtic i Champions League-kvalifiseringen. Mens kampen i Glasgow endte uten scoringer i fjor, tok det i år kun 15 minutter før Meling sendte bortelaget i ledelsen. Celtic styrte deretter kampen, uten at de kom til store muligheter, samtidig som Rosenborg var heldige med noen dommeravgjørelser. Rett før pausen utlignet likevel Edouard for hjemmelaget. I andre omgang var Celtic klart best, hadde mange muligheter, og traff treverket hele tre ganger. Ntcham og Edouard sørget til slutt for en meget fortjent seier til hjemmelaget.

FC St. Gallen – Sarpsborg 08 2-1

Akkurat som Rosenborg, tok også Sarpsborg en tidlig ledelse. St. Gallens Vilotic ble utvist etter fire minutter for å ha hindret en åpenbar målsjanse, og det følgende frisparket satte Heintz i krysset. Fem minutter før pausen muliggjorde Sarpsborg-keeperen Falch utligningen da han lot Heftis skudd fra tretti meter passere. Sarpsborg var best etter utligningen og hadde en del sjanser, men det var sveitserne som scoret igjen. Etter et innlegg reagert Buess kjappest, og snudde kampen med sin scoring. Sjansesløseriet kostet Sarpsborg et bedre resultat, men østfoldingene har fortsatt sjanser i returkampen.

Linzer ASK – Lillestrøm SK 4-0

Helt uten sjanse er Lillestrøm, etter en veldig svak kamp i Østerrike. Goiginger sendte hjemmelaget i ledelsen etter kun fem minutter etter en keepertabbe av Maric som ikke dekket første stolpen. På overtid av første omgang satte Holland ballen i krysset fra 25 meter. Et nytt langskudd av Goiginger som ikke var utagbart, økte ledelsen til 3-0. Vondt ble til enda verre da Rafn på overtid prøvde å spille ballen tilbake til Maric med brystkassa, men mislyktes. I stedet gav han den målgivende pasningen til Frieser. Lillestrøm hadde ikke en eneste målsjanse i hele kampen, og tapte fortjent.

Molde FK – KF Laci 3-0

Det eneste norske laget som vant i Europa denne uken var Molde. Mot albanske KF Laci tok hjemmelaget en tidlig ledelse da Håland scoret på straffe etter seks minutter. Hestad økte ledelsen etter halvspilt omgang. Ti minutter før slutt scoret James 3-0, og sørget for at Molde drar med et godt utgangspunkt til Albania neste uke.