Trener om Sørloth: – Han trenger bare å score

181
Alexander Sørloth. Bilde: Jarle Vines, Wikimedia.

RB Leipzigs trener Julian Nagelsmann har snakket om Alexander Sørloth på pressekonferansen før kampen mellom Leipzig og Bielefeld.

Leipzig kjøpte Sørloth for rundt 20 millioner euro i september. Siden ankomsten i Tyskland har nordmannen spilt ni kamper for sin nye klubb, men uten å få score. Sørloths trener Julian Nagelsmann tror det mentale spiller en rolle.

– Når man ser på historien til Alex, gikk det veldig veldig bra i andre klubber. Starten hos oss gikk ikke fullt så bra, og da er det vanlig at spilleren begynner å tenke, og heller begynner å tenke på tiden i Crystal Palace enn i Trabzonspor., sier Nagelsmann før kampen mot Arminia Bielefeld.

For Crystal Palace spilte Sørloth 16 kamper i Premier League uten å score. Sørloths eneste nettkjenning for den engelske klubben kom i ligacupen. Tiden i tyrkiske Trabzonspor gikk imidlertid mye bedre for 24-åringen. I 49 offisielle kamper scoret Sørloth 33 mål og spilte elleve målgivende pasninger.

- Annonse -

Les også: Dette er underdogene som kan vinne Premier League

Til tross for det synes Nagelsmann at man må være tålmodig. Treneren ser noen detaljer som Sørloth kan forbedre.

– Det er nødvendig å være tålmodig. Han har noen småting han kan jobbe med og som jeg kommer til å forklare ham. Det er enkle ting han kan gjøre bedre for å delta bedre i spillet og får å finne rytmen. Det handler ikke om fotballtekniske eller taktiske ting. Etter hvert kommer han til å adaptere det taktiske lettere enn han gjør det nå, utdyper Nagelsmann.

Nagelsmann mener likevel det viktigste er at Sørloth får en nettkjenning. Treneren mener at en scoring kan ha en forløsende effekt hos nordmannen.

– Spisser fungerer forholdsvis «enkelt», uten at dette er negativt ment: Scorer du, finner du deg fort til rette, men hvis du ikke scorer… Han har så langt hatt en hundre prosent sjanse, og den scoret han ikke på. Hvis han scorer på sin neste kan det bli ketchupeffekt. Som spiss er det lett å finne seg til rette i gruppen ved å score. Han trenger bare å score, da kommer det til å fungere.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -