Dette trenger du å vite før siste serierunde i Bundesliga

329

Lørdag er det klart for siste serierunde i Bundesliga, og fortsatt står mye på spill selv om Bayern München vinner og RB Leipzig blir nummer to.

Champions League:

Etter 32. serierunde da Borussia Dortmund slo Hoffenheim 2-1, så det ut til at Dortmund ville ta den viktige tredjeplassen som gir direkte plass i Champions Leauge. Men Julian Nagelsmanns menn vant 5-3 mot Werder Bremen sist helg, mens Dortmund spilte 1-1 mot Augsburg. Dermed har lagene like mange poeng. Dortmund leder med fire plussmål.

«Vi ønsker å vinne mot Werder for vi ønsker ikke å spille kvalifisering til Champions League,» sier BVB-stjernen Marco Reus.

- Annonse -

«Hvis noen hadde sagt til oss på starten av sesongen av vi ville bli nummer fire, hadde vi takket ja. Men nå ønsker vi å blir nummer tre, det ville vært optimalt,» sier Pavel Kaderabek i Hoffenheim.

BVB avslutter hjemme mot Werder Bremen, mens Hoffenheim får Augsburg på besøk.

Europa Leauge:

Femte- og sjetteplass sikrer plass i Europa League, og Hertha Berlin med 49 poeng (spiller hjemme mot Bayer Leverkusen) og Freiburg med 48 poeng (avslutter borte mot Bayern Munchen) ligger godt an. Men begge vil se nervøst over skuldrene sine.

Köln og Werder Bremen er fortsatt med i kampen, og Borussia Mönchengladbach kan håpe på sjuendeplass som vil gi plass i Europa League om Borussia Dortmund blir cupmester mot Eintracht Frankfurt neste helg. Sjuendeplass gir Europa League-kvalifisering om Dortmund blir cupmester.

Toppscorertittelen:

Det blir en skikkelig duell mellom Robert Lewandowski og Pierre-Emerick Aubameyang. Det er Bayern-spissen som har 30 mål og Aubameyang har 29 mål i kampen om Torjägerkanone. Det må et dramatisk målekstravagansa fra Anthony Modeste i Köln om noen andre skal ta tittelen. Han har 25 mål, og franskmannen må virkelig treffe målet i hjemmekampen mot Mainz om han skal bli toppscorer.

Play-off:

Med Darmstadt og Ingolstadt allerede i 2. Bundesliga, handler det i bunnen om å unngå tredje sisteplass – som gir play-off mot lag nummer tre i 2. Bundesliga.

En kamp vil avgjøre det meste; Hamburg mot Wolfsburg. Augsburg og Mainz er ikke teknisk sett trygge ennå, men de to tidligere ligamesterne gjør opp seg mellom på Volksparkstadion. Hamburg er to poeng bak både Wolfsburg, Augsburg og Mainz, og for dem er saken grei, de må vinne. Da er de trygg.

Wolfsburg vil være trygg med uavgjort, og da ender Hamburg på play-off. Men skulle Hamburg vinne, er det målforskjellen som kan redde Wolfsburg. Da er de avhengig av at Augsburg taper med tre mål flere enn dem, eller Mainz med ti mål! Hørte vi Anthony Modeste som toppscorer?

«Vi har en mulighet til å berge oss på hjemmebane, og vi må være fokusert,» sier HSV-trener Markus Gisdol foran kampen.

«Jeg tror vi får gjort jobben vår,» sier Wolfsburg-trener Andries Jonker foran reisen til Tysklands nest største by der det garantert blir bitt mange negler mellom 15.30 og 17.15+ lørdag.

Jakter poengrekord:

RB Leipzig mangler to poeng på å tangere rekorden for antall poeng tatt av et nyopprykket lag. I 1998 vant Kaiserslautern ligaen med 68 poeng som nyopprykket. Hvis RB Leipzig vinner borte mot Eintracht Frankfurt får de 69 poeng, men det vil ikke holde til gull.

«Alt handler om at alle i klubben gir alt og legger blod, svette og tårer inn i jobben,» sier Leipzig-trener Ralph Hasenhüttl.

Farvel:

Tre store Bundesliga-profiler spiller sine siste kamper lørdag. For Bayern München skal både Xabi Alonso og Philippe Lahm i aksjon for siste gang, mens Klaas-Jan Huntelaar takker farvel til Schalke. Alonso og Lahm gjør det hjemme mot Freiburg, mens Schalke reiser til Ingostadt.

Kilde: Bundesliga.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -