Treningskamp: Aalesund- Florø 3-0(0-0)

OBOS-liga kollegane Aalesund og Florø møttes til treningskamp på Color Line stadion lørdag formiddag. Der sendte hjemmelaget Florø hjem med 3 baklengs i sekken.

210

Hjemmelaget startet best i det som var Aalesund sin andre treningskamp for året, og håpet å forbedre seg fra sist kamp da de spilte 3-3 mot Brattvåg, men de slet med å bryte ned et kompakt og solid Florø-forsvar. Etter en rolig start på kampen, kom Torbjørn Agdestein til omgangens første store sjanse, men headingen gikk over målet til Florø keeper Lars Kvarekvål.Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0.

I andre omgang dominerte Aalesund fullstendig, og scoret tre mål.Torbjørn Agdestein scoret det første etter retur fra et innlegg som Fridjonsson headet i tverrligger. Islendingen satt også tangotrøyeines andre i det 64.minuttet, før en annen islending, nemlig Aron Elis Thrandarson satte inn det tredje og siste etter 77 minutt. Det var etter strålende forarbeid av nysigneringen Tega George, som ble hentet fra Kjelsås sto ballen 45 grader ut til en umarkert Thrandarson, som satte ballen flott i mål. Aalesund kunne fort ha scoret flere men verken Pape Habib Gueye eller unge Tobias Sagli hadde marginene med seg.

Aalesund spilte med to helt forskjellige startoppstillinger i de to omgangene men gikk ut i samme formasjon 3-5.2, og det var bare keeper Andreas Lie som spilte hele kampen. 1.omgang: Andreas Lie- Kristoffer Hay- Jonas Grønner-Oddbjørn Lie-Jernade Meade-Peter Orry Larsen- Fredrik Kjernmoen Carlsen-Sondre Brunstad Fet- Jørgen Hatlehol- Niklas Fernando Nygård Castro og Torbjørn Agdestein

2.omgang så slik ut: A.Lie- Ståle Steen Sæthre- Kaj Ramsteijn- Håvard Mork Breivik- Tobias Sagli- Markus Seehusen Karlsbakk- Evan Hagen- Aron Thrandarson- Tega George- Holmbert Fridjonsson og Pape Habib Gueye

Alle de fire vingbackene Aalesund brukte i kampen var det vi kan kalle «feil fotet», det vil si at høyre vingback (Jernade Meade og Jørgen Hatlehol) var venstrefotet og venstre vingback var høyrefotet (Tega George og Tobias Sagli). Dette er noe trener Lars Bohinen har sagt han vil bruke oftere, for da får han backer som kan gå inn i banen oftere og på den måten skape flere sjangser på innlegg nærmere motsanderens boks, isteden for innlegg fra dypere i banen.

Ungguttene Evan Hagen (født 2001), Håvard Mork Breivik (født 2001) og Markus Karlsbakk(født 2000) er spillere som til daglig spiller på Aafk 2, men som Lars Bohinen gir sjansen i treningskampene for å se om de er gode nok til å bli en fast del av troppen når sesongen starter.

Neste kamp for Aalesund nå er mot erkerival Molde fredag 15.februar, også det på Color Line.