Trøbbel på styrerommet for AC Milan

201

Når de første meldingene kom om at kinesere var interessert i å overta AC Milan ble det møtt med stor optimisme, med håp om å bringe den tidligere storheten tilbake til toppen. Etter en halvspilt sesong i 2017 er saken en helt annen. 

- Annonse -

AC Milan svidde av over 200 millioner euro på nye spillere før årets sesong, men ønskverdig effekt har ikke kommet. Nye spillere som Kalinic, Biglia og Bonucci har ikke prestert som forventet, og Montella har blitt erstattet med Gattuso. Men problemene strekker seg lengre enn på det grønne gresset.

I dag kom meldingen om at UEFA avviser AC Milan sitt forslag om revidering av Financial Fair Play, hvor de ikke vil møte kravene de første sesongene av perioden men har en plan for hvordan de skal bli møtt over lengre tid. UEFA har lagt ut denne uttalelsen: Etter omhyggelig undersøkelse av all dokumentasjon og forklaringer som ble gitt, besluttet UEFA å ikke inngå en frivillig avtale med AC Milan. Spesielt vurderte UEFA at det fremdeles er usikkerhet i forhold til refinansieringen av lånene som skal betales tilbake i oktober 2018, og de finansielle garantiene fra hovedaksjonæren.

Dermed må de rødhvite forhandle om en oppgjørsavtale, noe som medfører tøffere restriksjoner på pengebruk og svekker dem i arbeidet med å restrukturere gjeld. Det har vært mye snakk rundt Li Yonghong sin økonomiske evne, hvor han låner penger fra ett fond kalt Elliot Management med ekstremt høye renter, som i tillegg drives av en ekstremt aggressiv innkrever. Håpet for AC Milan er at nye investorer kan komme inn, eller at man kan reinvestere i lån på en bedre måte. De er også veldig avhengige av å komme inn i Champions League, hvor man får mellom 60-120 mill euro i bare prispenger. Foreløpig ligger de 11 poeng bak det målet

kilde: http://www.football-italia.net/114333/official-uefa-reject-milan-proposals
skribent: Samuel Myrbostad

twitter: @fotballinho

Kommentarer

kommentarer