Tross advarsel om terror tjente Frankrike stort på EM

155

Fjorårets EM-turnering i Frankrike generert en inntekt på €1.220 millioner for vertsnasjonen. Det viser en studie bestilt av den franske regjeringen.

Det sies at 2,5 millioner fans kom til mesterskapet selv som Frankrike hadde utvidet unntakstilstand og etterretningsorganisasjoner advarte mot faren for terrorangrep i den månedslange turnering.

Rapporten, avduket av Centre of Law and Economics of Sport og byråeet Keneo, konlkluderte med at fansen brukte i gjennomsnitt 154 euro per dag og hadde et gjennomsnittlig opphold på 7,9 dager. Bare litt over en tredjedel av dette beløpet ble brukt på overnatting.

Ifølge dokumentet, gikk 75 millioner euro, inkludert 70 millioner i merverdiavgift, til den franske staten.

- Annonse -

Arrangørerene UEFA ble unntatt fra beskatning i 2014, men den franske sportsministeren Patrick Kanner sa at det fortsatt ble «en god drift økonomisk» fra UEFA.

«De hadde ikke betale skatt, men de har betalt 20 millioner euro for å leie stadioner, 20 millioner euro for å finansiere byer og fem millioner euro for supportersoner,» sier han.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -