Tuchel om Pep: "Det er et stort tap, men kanskje det hjelper oss andre"

193

På pressekonferansen foran DFB-cup-finalen i Berlin var det to trenere som uttrykte stor respekt for hverandre. Thomas Tuchel tok over Borussia Dortmund etter Jürgen Klopp sist sommer, og håper å vinne sitt første trofé som trener i klubben mot Bayern München i kveld. Det er Pep Guardiolas siste kamp som trener for Bayern, og de er naturligvis ivrige etter å gi han en best mulig avskjed.

Det er ingen tvil om at de to trenerne respekterer hverandre:

«Pep Guardiola er den beste treneren i verden. Hans avgang er et stort tap. Men på en annen side, kanskje blir det bra for vi andre lagene som kanskje får en større sjanse mot Bayern,» sier Tuchel.

Guardiola sier at han kommer til å savne Thomas Tuchel nå som han tar over i Manchester City.

- Annonse -

«Han har gjort en meget god jobb først i Mainz og nå med Dortmund, hvor han har lyktes med å bygge opp et kjempebra lag på kort tid.»

Da komplimentene om hverandre tok slutt, snakket de to trenerne om selve finalen på et fullsatt Olympiastadion i Berlin. Det er tredje gang på fem år at de to lagene møtes i cupfinalen, og det skal legges til at de to øvrige sesongene har de møttes før cupfinalen. I 2012 vant Dortmund finalen, mens Bayern vant i 2014. I 2013 slo Bayern ut Dortmund i kvartfinalen, mens Dortmund slo ut Bayern i semifinalen i 2015. Man kan trygt si at den tyske cupfinalen henger meget høyt blant de største og beste klubbene i bundesrepublikken.

«Sulten til laget er sensasjonell. Etter at laget vant «the treble» under Jupp Heynckes (2012/13-sesongen), er det fantastisk hvordan de har fortsatt å spille slik de neste tre årene. Jeg er så stolt over den stabiliteten spillerne har vist,» sier Guardiola.

Thomas Tuchel sier at hans lag har hatt en veldig god sesong og at hovedårsaken til det er spillerne.

«Vi har kvaliteten til å slå Bayern,» sier han.

I 2012 vant Dortmund utrolige 5-2 i cupfinalen mot Bayern, og tok lagets første «the double» da de også vant ligaen samme sesongen. Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke sier at man ikke kan sammenligne årets finale med 2012-finalen.

«Den gang hadde vi akkurat vunnet ligaen med åtte poeng over Bayern. Uansett, jeg sier ikke at vi er sjanseløse i årets finale,» sier Watzke.

Kampen er også meget spesiell for Mats Hummels, Dortmunds kaptein som spiller sin siste kamp for de gulsvarte før han forlater klubben og blir Bayern München-spiller etter sommerpausen.

«Det kommer til å bli den tøffeste kampen i min karriere. Det kommer til å bli så mye press på meg. Hvis jeg gjør en feil, kommer folk til å si at jeg allerede har mine tanker i München. Men jeg skal gjøre alt og gi alt for at Borussia Dortmund skal reise hjem som cupmestere,» sier Hummels.

 

(Foto av Pep Guardiola: Wikimedia Commons)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -