Tyskland mot Norden i kampen om EM 2024

740

En kombinert EM-søknad fra Norden og en søknad fra Tyskland er de mulige kandidatene til Europamesterskapet i 2024. Dette ifølge UEFAs konstituerte generalsekretær Theodore Theodoridis.

Tyrkia, som tapte kampen om å arrangere årets mesterskap mot Frankrike, har blitt omtalt som en sterk kandidat, men har ennå ikke vist interesse.

«Jeg tror ikke nå at Tyrkia vil komme tilbake og gjøre et nytt forsøk. Jeg tror ikke det, men man vet aldri,» sier Theodoridis ifølge Inside World Football.

Tyskland bestemte seg for å fokusere på EM i 2024 i stedet for å kjempe mot England om å få arrangere semifinalene og finalen i det pan-europeiske mesterskapet i 2020 som totalt skal foregå i 13 land.

- Annonse -

Den nordiske gruppen med Danmark, Sverige, Norge og Finland sa i april at de ønsket å arrangere EM i 2024 eller 2028. De håper å få støtte fra Aleksander Ceferin hvis sloveneren viller UEFAs presidentvalg 14. september. Den andre kandidaten som er bekreftet, Michael van Praag, skal visstnok støtte en tysk søknad.

 

 

Bilde: Kan Ullevaal stadion og andre norske stadion bli EM-arena i 2024? (Foto: Kjell Eggen, Wikimedia Commons)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -