Tyskland ute av VM – Sverige og Mexico videre

152

Regjerende verdensmester Tyskland er ute av VM. Et svakt mesterskap munnet i et 0-2-tap mot Sør-Korea. Sverige slo Mexico 3-0, og begge lag gikk videre.

Tyskland viste nok en dårlig første omgang mot Sør-Korea. Tyskerne hadde ballen mest, men viste nesten fullstendig fravær av offensive bevegelser og direkte spill. Tysklands eneste sjanse hadde Hummels etter et hjørnespark. Sør-Korea stengte rommet bra, og satset på overganger og dødballer, og hadde to gode muligheter. Etter et frispark som gikk sentralt på mål, glapp Neuer ballen og fikk den akkurat unna. Noen minutter senere tok Son ballen direkte i sekstenmeteren, men siktet litt for høyt.

Andre omgang startet med to muligheter til Goretzka og Werner. Deretter fortsatte omgangen i de like banene som første: Et ukreativt tysk lag uten tempo slet med å skape målsjanser. Korea fikk noen gode overgangser og kom til noen sjanser, men avsluttet enten for sent eller for dårlig. Mot slutten kastet Tyskland alt fram, og fikk noen muligheter, uten at man fikk følelse av at de skulle få til et mål. Derimot var det Sør-Korea som scoret på overtid. Kim banket inn et hjørnespark fra kort hold. Da Neuer var å finne ved motstanderens sekstenmeter deretter, satte Son ballen i det tomme målet. Det svake tyske laget røyk fortjent ut av VM.

Sverige startet sin kamp mot Mexico meget bra. Granqvist, Forsberg og Berg hadde til dels meget gode muligheter det første kvarteret. Både Forsberg og Berg hadde én kjempemulighet til hver innen en halvtime var spilt. Mexico som hadde sin eneste sjanse ved Vela, spilte seg bedre inn i kampen det siste kvarteret, og lot ikke svenskene komme til flere sjanser.

I andre omgang belønnet svenskene seg selv. Augustinsson banket ballen i mål fra kort hold etter et innlegg. Ti minutter senere fikk Sverige straffe som Granqvist konverterte. Det var en mexicansk spiller som satt sluttpunktet for kampen. Alvarez slo ballen i egen mål på hånda. Sverige vant meget fortjent mot Mexico, og går videre som gruppevinner. Mexico havner på andre plass, og tar seg også videre til åttendedelsfinalen.