Tysklands kvinnelandslag har sparket treneren

150
Steffi Jones er ikke lengre trener for Tysklands kvinnelandslag. Bilde: Wikimedia.

Steffi Jones har fått sparken som trener for Tysklands kvinnelandslag. 45-åringen mistet jobben etter skuffende kamper under SheBelieves Cup i USA.

- Annonse -

Jones hadde tatt over etter Sylvia Neid, etter at Tyskland vant OL-gull i 2016. Hun klart dog aldri å videreføre suksessen. Allerede etter at Tyskland tapte kvartfinalen i EM 2017, fikk Jones mye kritikk.

Lavmålet for Tysklands kvinnelandslag kom først etter EM, med et 2:3-tap i VM-kvalifiseringen mot Island. I SheBelieves Cup havnet Tyskland på fjerde, og dermed siste plass, etter tap mot USA og Frankrike, og uavgjort mot England.

– Avgjørelsen er en følge av en grundig analyse i de siste månedene. Vi ville jobbe videre med Steffi etter et skuffende EM, og ville gi henne en sjanse. Med tanke på den sportslige utviklingen, den viktige kvalifiseringen til VM, og tilbakemeldinger fra SheBelieves Cup, har vi nå likevel kommet fram til at laget trenger en ny ledelse, sier landslagsdirektøren Oliver Bierhoff til forbundets hjemmeside.

Foreløpig overtar Horst Hrubesch, som skal lede laget under kvalikkampene mot Tsjekkia og Slovenia i april. 66-åringen vant i 2009 EM som trener for Tysklands U21-lag.

Kommentarer

kommentarer