Uavgjort i Frankfurt, tross en mann mer

187

Eintracht Frankfurt tok i mot Bayern München i lørdagens oppgjør. Storfavoritten Bayern som spilte 1-1 i sist bundesliga kamp mot Köln, skulle nå ta revansje og snu det med en seier i Frankfurt. Men som mange vet, er det ikke like enkelt å få has på Eintracht Frankfurt. Bayern snublet også i denne runden, tross de hadde en mann mer i nesten 30 minutter.

Det var Bayern som startet best og kun etter 10 minutter spill var det legenden Arjen Robben som satte inn 0-1 scoringen etter assist fra David Alaba. Bayern kjørte kampen, men Eintracht Frankfurt var godt med i spillet også i første omgangen. Frankfurt fikk også et stolpe skudd etter 16 minutter fra Chandler. Eintracht har fått fjernet noe av Bayern dominans og er med i kampen tross at de ligger under med 0-1. Og erfaringsmessig og statistisk sett så har Bayern vunnet 33 av 35 kampen (2 uavgjort) når de har tatt ledelsen først i en kamp.
Men Eintracht vil det annerledes idag, for etter 43 minutter er vi like langt. Huszti får en heldig sprett på ballen og dundrer ballen bak en sjanseløs Manuel Neuer og det står 1-1 til pause.

Ancelotti har nok tankene sine på Lewandowski som har startet kampen på benken idag, han må vel inn i andre omgang for å redde alle 3 poengene.

Andre omgangen startet nesten som første da Bayern får en stor sjanse ved Joshua Kimmich få minutter ut i kampen, men skuddet går til side for målvakten Hradecky. Eintracht er også med i kampen og kommer til skuddforsøk, hvor Huszti er ute etter sin andre scoring for dagen, men også her går skuddet utenfor.

Enda et stolpeskudd, men denne gangen fra Kingsley Coman som virkelig burde satt denne i kassen. Kimmich var magikeren og fant Coman helt ledig, men Eintracht ble reddet av stolpen til Hradeckys mål.
Men det tar ikke lang tid før Bayern får sin andre scoring for dagen. Müller får ballen nede ved mållinja, snur seg og sender ballen ut til Mats Hummels som skyter fra 16 meteren, skuddet ser ut til å gå utenfor, men Kimmich får ballen rett på seg, demper ballen og skyter den bak Hradecky i mål. 1-2 og Bayern tar ledelsen igjen.

Kun minutter etter scoringen blir vondt verre for Frankfurt, da Huszti får sitt andre gulekort for kvelden, da han knuffer sammen med Renato Sanches etter en hendelse på sidelinjen. Sanches kommer også i blokka til dommeren med gultkort.
Men noen ganger får et lag mer motivasjon etter en utvisning, og det skjedde også idag. Frankfurt maler på som om de skulle vært 11 mann ut på banen.

Bayern kommer til store sjanser der Lewandowski bommer på ballen etter et godt innlegg og løp av Thomas Müller. Men ballen triller ut i ingenting.
Bayern kjører nå, og igjen sender Hummels noen vidunderlige pasninger med utsiden av foten. Denne gangen over forsvaret til Frankfurt og til Lewandowski, men han får ikke totalt kontroll på ballen og sjansen går ut i ingenting.

Så står det plutselig 2-2. Frankfurt kommer i angrep og forskyver ballen pent over på motsatt side, hvor Chandler bryter seg i mellom og lurer David Alaba med en finte og legger inn på bakerste stolpe hvor Fabian står helt alene og bryster ballen i kassen. Neuer hever hånda for offside, noe man kanskje er enig om etter man ser reprisen, men den er uansett hårfin og ikke lett for dommeren å se. Det står 2-2 og kun 10 minutter igjen å spille. Bayern med 11 mann og Frankfurt med 10.

Lewandowski kommer enda til en god sjanse da Boateng sender et ypperlig innlegg mot straffemerket, Lewandowski får hode på ballen, men den stryker stolpen og ut til utspark. Frankfurt kommer også til flere muligheter med Fabian, og de spiller virkelig god fotball selv med en mann mindre.

Bayern er desperate etter å få scoring nå, men Frankfurt spiller smart og drøyer tiden så godt de kan og etter 3 tilleggsminutter blåser dommeren av kampen, til full jubel for Eintrach Frankfurt og tidligere Bayern spiller Niko Kovac som leder Frankfurt laget. Bayern ser skuffet ut og må enda en gang gi bort poeng i en bundesliga kamp. Bayern hadde også muligheten til å høyne med flere poeng da Dortmund og Hertha Berlin spilte uavgjort i gårsdagens kamp.

Eintracht Frankfurt – Bayern München 2-2 (1-1)

Mål: 0-1 Robben (11′), 1-1 Huszti (44′), 1-2 Kimmich (62′), 2-2 Fabian 78′)

Gulekort: Hector, Chandler, Frankfurt. Alonso, Hummels, Sanches, Lahm, Bayern.

Rødtkort: Huszti (2 gule)

Tilskuere: 49 500

Dommer: Bastian Dankert

Bilde: Fabian jubler etter å ha brystet inn utligningen i det 78 spilleminutt. Rafinha og Lahm fortviler.