Payet sendte Paris til himmel

147

Frankrike vant åpningskampen i EM mot Romania 2-1 etter scoringer fra Giroud og Payet.

Det var to lag som gikk ut med høy intensitet, og det var Romania som fikk kampens første sjanse da Lloris mester reddet skuddet Bogdan Stancu som fikk stå mutters alene på en meter. Romania kom ikke nærmere den første omgangen, men gjorde seg absolutt ikke bort. De store sjansene var det likevel Frankrike som stod for. Både Giroud og Griezmann hadde flere muligheter til å sende vertslandet i føringen før pause. Tross sjansene måtte fotballeuropa vente på mesterskapets første scoring. Det var nemlig 0-0 til pause.

Andre omgang startet som den første. Romania gikk igjen ut med høyest intensitet og var igjen nære ved å sjokkere franskmennene. Igjen var det Stancu som fikk stå helt alene, men denne gangen gikk ballen utenfor stengene og Frankrike kunne puste igjen. Der og ut var det Frankrike som gjaldt. Først var det Giroud som nok en gang fikk avsluttet, og Giroud var også mannen som satte fikk Frankrike til å koke. Etter en nydelig pasning fra Payet stanget Giroud franskmennene i føringen, og kunne dermed skryte på seg mesterskapets første mål.

Gleden var derimot kortvarig. Fem minutter senere klønet den ellers rutinerte backen Evra det til da han taklet Nicolae Stanciu, som hadde vært frisk for Romania, innenfor sekstenmeteren. Dermed straffespark. Alle gode ting er tre, også for Bogdan Stancu som endelig kunne skrive seg på scoringlisten da han sikkert satte straffesparket i mål.  Lagene var igjen like langt og det ble et par minutters stillhet på Stade de France.

Frankrike fortsatte å presse på, og selv om stjernene Griezmann og Pogba ble byttet fortsatte Deschamps menn å kontrollere kampen. Romania forsvarte seg derimot godt, og det hele så ut til å ebbe ut i poengdeling. Men det var før Dimtri Payet fant ut at det ikke var nødvendig å vente på å score mesterskapets vakreste mål, da han fra 25 meter beste å legge ballen til rette og kline den i motsatt kryss med venstrefoten.

Dette var en åpningskamp verdig, og samtidig som Frankrike viste at de har flere strenger å spille på, viste Romania at de kan bli en hard nøtt for Albania og Sveits. Frankrike får en pangstart på mesterskapet, og nå blir det spennende å se om de kan leve på denne bølgen videre i mesterskapet, og om de kan juble like mye om en måned på samme arena.