Uavgjort i Klopps retur til Dortmund

141

Det var en fartsfylt og spennende kamp da Jürgen Klopp returnerte til Signal Iduna Park for første gang som trener siden han ga seg for klubben etter forrige sesong. Begge lag åpnet kampen noe forsiktig, og de første 10 minuttene var sjansefattige, til tross for høyt tempo. Dortmund skapte kampens første store sjanse etter 17 minutter da Julian Weigl spilte gjennom Marcel Schmelzer med en utsøkt pasning, som igjen la igjen til Henrikh Mkhitaryan, men Liverpool-stopper Mamadou Sakho fikk blokkert skuddet. Ikke lenge etter var Liverpool frampå etter et frispark, hvor Dortmund-keeper Roman Weidenfeller ble liggende etter en duell. Liverpool holdt på å rote det til for seg selv da de mistet ballen til Dortmund, men Sakho fikk blokkert den siste, avgjørende pasningen. Dortmund fortsatte å ha det meste av ballbesittelsen uten å skape nevneverdig mange sjanser. Litt mot spillets gang tok plutselig Liverpool ledelsen da Henderson stusset videre en flott pasning fra Alberto Moreno. Origi plukket opp stussen fra Henderson, tok med seg ballen og avsluttet flott i motsatt hjørne av løpet. Samme mann hadde en meget god mulighet til å øke til 2-0 like før pause, men Weidenfeller vartet opp med en strålende redning. Dortmund hadde også en meget god mulighet til å utligne like før pause, men Lovren fikk blokkert skuddet fra Aubameyang i siste øyeblikk.

Henderson, som pådro seg en smell i første omgang, ble byttet ut for Joe Allen ved pause, mens Thomas Tuchel satte inn Nuri Sahin for Eric Durm. Andre omgang fortsatte i samme spor, med mye ballbesittelse for Dortmund, men de var nå mer ivrige på å få utligningen. Den skulle også komme kun 2 minutter ut i omgangen da Mkhitaryan la inn etter en kort cornervariant. I feltet ventet kaptein Mats Hummels som stanget inn 1-1. Ikke lenge etter satte Liverpool inn et voldsomt trøkk, og Weidenfeller måtte varte opp med flere redninger i verdensklasse. Heretter fortsatte kampen å bølge fram og tilbake. Origi var flere ganger farlig frampå for gjestene, Aubameyang, Reus og Mkhitaryan hadde alle gode mulighet, men de ble ente blokkert eller gikk utenfor. Forøvrig vartet Lovren opp med flere gode blokkeringer i kampen. De siste 15-20 minuttene mistet kampen noe av gnisten ettersom ingen av lagene ville slippe inn mål nummer 2. Dermed endte det 1-1 på Signal Iduna Park. Returoppgjøret spilles neste torsdag på Anfield.

Borussia Dortmund – Liverpool FC (Signal Iduna Park) 1-1:

Mål: Hummels 48′ (Borussia Dortmund), Origi 36′ (Liverpool).

Gule kort: Weidenfeller, Reus, Sokratis (Borussia Dortmund), Can og Lallana (Liverpool).

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Hummels, Bender (Sokratis 76′), Schmelzer – Weigl – Durm (Sahin 46′), Mkhitaryan, Castro, Reus – Aubameyang (Pulisic 77′).

Liverpool: Mignolet – Clyne, Lovren, Sakho, Moreno – Can, Henderson (Allen 46′), Milner – Lallana (Firmino 77′), Coutinho – Origi (Sturridge 84′).

Banens Beste: Divock Origi. Det var nesten alltid farlig når han fikk ballen i angrep. Scorte 1-0-målet og det kunne fort ha blitt flere.

Tilskuertall: 65848.