Uavgjort mellom Irland og söta bror

206

Irland og Sverige møttes til deres første kamp i EM mandag kveld på Stade de France i Saint-Denis. Før kampen var det mye fokus rundt Zlatan Ibrahimovic, men i første omgang hadde han meget lite å by på. Omgangen var forøvrig meget sjansefattig, men Irland skapte de få sjansene som kom. John O’Shea hadde en god mulighet til å styre inn 1-0 etter et innlegg, mens Robbie Brady kom nære med et skudd fra utenfor seksten. Nærmest kom likevel Jeff Hendrick med et langskudd som gikk i tverrligger. Shane Long hadde også en brukbar mulighet til å heade irene i føringen, men heller ikke han traff ballen. Sverige skapte på sin side absolutt ingenting i førsteomgang, og svenskene måtte også bytte ut Mikael Lustig med skade kort tid før pause. Erik Johansson erstattet Celtic-spilleren.

Irland åpnet meget godt etter pause, og kun 2 minutter ut i omgangen gikk de opp i ledelsen. Seamus Coleman gjorde et meget godt forarbeid fra høyresiden, og la inn til Wes Hoolahan. Med en nydelig volley sendte han Irland i ledelsen. Svenskene skapte dermed mer framover, men de kom likevel ikke til de helt store sjansene. Hendrick var også nære med nok et skudd fra distanse, men Sveriges keeper Andreas Isaksson fikk avverget. Erik Hamrén byttet inn John Guidetti like før timen var spilt, og like etterpå fikk Zlatan en meget god mulighet, men skuddet gikk utenfor. Martin O’Neill byttet på sin side Jonathan Walters ut for James McClean noen minutter senere. Kampen gikk deretter inn i nok en fase uten særlig store muligheter. Sverige hadde mest ball, men Irland forsvarte seg godt og og midtbanen, anført av Glenn Whelan og James McCarthy, løp mye og ga Sverige lite tid med ball. Etter 71 minutter fikk Zlatan ballen på venstresiden av sekstenmeteren, tok den med seg og la inn. Der var Ciaran Clark uheldig og headet ballen i eget nett. O’Neill sendte inn veteranen Robbie Keane etter 78 minutter i jakten på en matchavgjørende scoring. Det hjalp imidlertid ikke, og ingen av lagene skapte noen store sjanser mot slutten av kampen. Dermed endte det 1-1 på Stade de France, et resultat svenskene har størst grunn til å være fornøyde med. Svenskene gikk nemlig kampen gjennom uten et eneste skudd på mål. Irland møter Belgia 18. juni, mens Sveriges neste kamp er 17. juni mot Italia.

Mål: Hoolahan (Irland), Clark (sm) (Sverige).

Gule kort: McCarthy, Whelan (Irland), Lindelöf (Sverige).

Irland – Sverige (Stade de France, Saint-Denis):

Irland: Randoplh – Coleman, O’Shea, Clark, Brady – Walters, McCarthy, Whelan, Hendrick, Hoolahan – Long.

Sverige: Isaksson – Lustig, Lindelöf,  Granqvist, Olsson – Larsson, Lewicki, Källström, Forsberg – Ibrahimovic, Berg.

Banens Beste: Jeff Hendrick. Iren var nære ved to langskudd, og jobbet ellers hardt kampen  gjennom.

Tilskuertall: 73419.