Uavgjort mellom Köln og Schalke 04

114

FC Köln fikk med seg ett poeng i 2-2 kampen mot topplaget Schalke 04, etter at gjestene ledet 0-2.

FC Köln vartet opp søndag med et skikkelig comeback hjemme mot topplaget Schalke 04 som ligger som nummer to på Bundesliga-tabellen. Hjemmelaget havnet under 0-2, men kom tilbake og klarte uavgjort (2-2). Dessverre for hjemmelaget ble det ikke de tre poengene klubben håpet på innfør kampstart.

Søndagens kamp startet på verst tenkelige måte for hjemmelaget, for etter bare fem minutter kom kampens første mål, signert ved Breel Embolo sendte gjestene i føringen. Det skulle bare gå 24 minutter før gjestene fra Gelsenkirchen doblet Yevheniy Konoplyanka ledelsen, men noen få minutter senere fikk Köln et lite håp om poeng i kampen når Leonardo Bittencourt reduserte til 1-2. Hjemmelaget gjorde et bytte i håp om å få et nytt mål inn kom dansken Fredrik Sørensen erstattet Dominic Maroh . Drøye syv minutter før fulltid kom utligningen ved Marcel Risse sørget for 2-2 i kampen, og det ble det endelige resultatet.

Scahlke 04 står med 56 poeng og har to poeng ned til erkerivalen Borussia Dortmund som innehar tredjeplassen. FC Bayern München har 78 poeng og har avgjort det tyske mesterskapet for en del runder siden.

Köln står med 22 poeng på 31 kamper og ligger desidert sist på tabellen, når det gjenstår tre kamper av årets sesong. Köln er nødt til å vinne de tre siste kampene, for å ha enn mulighet til å bergeplassen i Bundesliga. Det kan bli hardt, ettersom laget møter Bayern München, Freiburg og Wolfsburg.

Augsburg vant over Mainz

Tidligere søndag vant Augsburg 2-0 hjemme over Mainz. Mainz, har like mange poeng som Wolfsburg og Freiburg, alle står bokført med 30 poeng, og trioen. HSV står med 25 poeng.

Det laget som tar kvalikplassen vil spille playoff-kamper mot nummer tre fra 2. Bundesliga, retten til å spille i Bundesliga neste sesong.