Uavgjort på Vitality Stadium

201

På forhånd var det to gode lag i medvind som begge var sugne på poeng. Bournemouth på en sterk 11. plass mens Tottenham på 3. plass.

Berg og dalbane av en start

Det var mye att og fram de første minuttene. Bournemouth stresset Tottenham voldsomt og etter 15 minutter fikk norske King sjansen til å skåre. King løper seg fri på høyrekanten og vasser fremover før han slår inn. Inne i feltet må Walker gi til hjørnespark.

Like etter finner Wilshere Wilson som har rom å løpe i. Velger skuddet fra spiss vinkle. Blokkert ut til corner for Bournemouth.

To i treverket. Bournemouth med høy puls

Det skulle ta lange tiden før supporterne fikk puls igjen. Drøye 18 minutter er passer hvor Alli og Lamela kombinerer vakkert på kanten før sistnevnte drar seg innover i banen. Fra over 20 meter prøver argentineren lykken og ballen treffer kryss-stanga før den går utenfor. Veldig, veldig nærme for gjestene fra London.

Så skulle det handle om Tottenham igjen. 27 minutter ut i kampen kommer «The Lillywhites» vandrende på venstresiden. Rose leter etter Son inne i feltet, men noe upresist fra begge.

Minuttet senere kommer Eriksen til en fin sjanse. Får ballen like utenfor 16-meteren. Smeller til, men går via en Bournemouth spiller og til hjørnespark.

På påfølgende hjørnespark legges det inn godt og presist. Dier lurer seg bak på bakerste stolpe, men headingen går like over.

Siste 10-15 minuttene av første omgang, var det de hvitkledde som hadde kontrollen. Til tross for stort ballinnehav klarte de ikke å skape noe som helt og når headingen til Bournemouths Callum Wilson blir for svak og til side for mål går lagene i garderoben med 0-0 til pause.

Før kampen var det god stemning på trenerbenken. Foto: Skysports
Rolig start, Tottenham kontrollerte, men Bournemouth nektet å slippe de til

2 omgang startet noe tregt. Alli fikk etter 53 minutter en god mulighet til å sende gjestene i føringen, prøver å slå en stikker gjennom til Lamela, men lykkes ikke.

Tottenham med ny mulighet – denne gang fra frispark. Hardt skudd fra Lamela som går rett på den polske målvakten.

Tottenham hadde kontroll for øyeblikket, men Bournemouth nektet å gi slipp på poengene og stå meget godt i mot angrepene til London-klubben.

Snaut kvarter før full tid. Så får Rose muligheten på venstresiden. Sissoko slår et innlegg, eller er det en crosser? Uansett, skuddet til Rose ble for svakt og enkel kost for Boruc.

Sissoko heldig?

Så blir det ampert på banen. Reprisen viser at Arter får en liten albue fra Sissoko, dommeren nøyer seg med tilsnakk. Arter ikke fornøyd.

Desto mer fornøyd kan Arter vært når dommer Craig Pawson blåser av kampen og det ender med poengdeling og 0-0 på Vitality Stadium.

Nært, men ikke nært nok for Charlie Daniels og Bournemouth. Foto: Skysports

Slik spilte lagene:

Bournemouth: Boruc, Smith, Francis, Cook, Daniels, Gosling, Arter, Wilshere, King, Ibe, Wilson.

Ryan Fraser kom inn etter 88 minutter. Benik Afobe inn etter 82 minutter og Max Gradel inn etter 61 minutter for The Cherries.

Tottenham: Lloris (C); Walker, Dier, Vertonghen, Rose; Wanyama, Dembele; Lamela, Eriksen, Dele; Son.

Sissoko kom inn etter 72 minutter og Vincent Janssen inn etter 62 minutter for Spurs.

Dommer: Craig Pawson.