Uavgjort på Goodison Park

132
Everton - Manchester United

Det endte med ett poeng og en scoring til hvert av lagene. Zlatan Ibrahimovic scoret for gjestene i første omgang, mens Everton svarte fra krittmerket ved Leighton Baines helt på tampen.

United åpnet kampen greit, men det kunne fort sett ille ut for rødtrøyene. 17 minutter er spilt når Marcos Rojo stuper hodeløst inn i en takling med to strake ben. Geuyee slipper unna skade, og Rojo slipper unna rødt kort, utrolig nok. Gareth Barry får til slutt et velfortjent gult kort etter flere stygge situasjoner, og det er omtrent det mest spennende som skjer fram til Zlatan skaper litt magi etter 42. minutter. Zlatan spilles gjennom av Martial, og keeper Stekelenburg er ute på ca. 20 meter. Han er derimot aldri i nærheten av situasjon, og da blir det skummelt. Det er ikke verre enn at Zlatan sender avgårde en lobb som ender i tverrligger – ned på strek – stolpe – ned på strek – og til slutt over streken og i mål.  0-1 til pause etter et uforglemmelig mål i en ellers så forglemmelig oppgang.

2. omgangen byr heller ikke på all verdens av underholdning. Mye uryddig spill og mange balltap er gjennomgående hos begge lag. Noen sjanser skapes, men de Gea stopper Mirallas på briljant vis tidlig i omgangen. De halvfarlige sjansene Everton skaper ellers, har de Gea rimelig god kontroll på. United er farlig nære 0-2 etter timen spilt, men Herreras skudd ender i tverrligger og ut. Fellaini kommer innpå i sluttminuttene for å sikre seieren, men slik blir det ikke. Et Everton-angrep holder sted innenfor sekstenmenteren, og på keitete vis får beligeren en fot borti Gana (som allerede er på vei ned), og dommer Michael Oliver har ikke annet valg enn å gi straffe til vertene. Den tar Baines. David de Gea går rett vei, men rekker ikke helt bort nede i hjørnet. 1-1, viser plutselig skjermen på Goodison Park. Everton presser på for seiersmålet, men lykkes ei med å score igjen. Det lykkes heller ikke Manchester United med, og derfor ebber det ut i 1-1.

Etter 14. runder ligger Manchester United ligger på 6. plass i Premier League med 21 poeng. Everton er poenget bak på 8. plass.

Everton (4-2-3-1): Stekelenburg – Coleman (Holgate, 67), Williams, Funes Mori, Baines – Barry, Gueye – Mirallas, Cleverly (Delefeou, 65), Bolasie (Valencia, 69) – Lukaku

Manchester United (4-2-3-1): De Gea – Valencia, Jones, Rojo, Darmian – Carrick, Herrera – Mkhitaryan (Fellaini, 85), Pogba, Martial (Rashford, 83) – Ibrahimovic