Cupbomben kom tidlig i TIM-cup. To av 12 Serie A-lag som spilte tredjerunden i helgen er allerede ute.
Nyopprykkede Crotones 2-1 bortetap mot fjorårets bunnlag Hellas Verona var ikke noe ufattelig, for det er ikke mye som skiller de to lagene. Derimot så Udinese sin oppgave mot Spezia mye lettere ut.
Udinese tok ledelsen, men gjestene snudde kampen like før pause og gikk 3-1 opp tidlig i andre omgang. Duvan Zapata, som bommet på straffen på stilling 1-2, klarte en redusering i siste øyeblikk, men det var for lite og for sent.
En ny stor prestasjon av Spezia, for de slo Roma i fjor etter straffekonkurranse på Stadio Olimpico før de ga seg til super-Askeladden Alessandria i kvartfinale.

Resten av kampene var mindre dramatiske og Serie A-lagene gikk videre på komfortabelt vis.
Blant andre vant Cagliari 5-1 mot SPAL med fire mål av nysignering Marco Borriello. Veteranen har vist i sin tid i Carpi og Atalanta forrige sesong at han fortsatt kan være like effektiv på banen som han er i nattelivet.
En annen spiss som er kanskje på vei tilbake er Luis Muriel, som sendte Sampdoria videre med to mål i 3-0-seieren mot Bassano.

Det var ikke like lett for byrivalen Genoa: Lega Pro-topplag Lecce kom nære, men Pandev og Pavoletti klarte å unngå et ydmykende tap.

Palermo 1 – 0 (e.e.o.) Bari

Udinese 2 – 3 Spezia

Chievo 3 – 0 Virtus Entella

Novara 1 – 0 (e.e.o.) Latina

Torino 4 – 1 Pro Vercelli

Salernitana 1 – 1 (3-4 str.) Pisa

Atalanta 3 – 0 Cremonese