Udinese sparker Iachini: Delneri tar over

110

Giuseppe Iachini er ikke lenger trener til Udinese.

Lørdags 0-3 hjemmetap mot Lazio var hans siste kamp. Bare 7 poeng på 7 kamper var ikke nok ot treneren fikk sparken.
Luigi Delneri blir Udinese sin nye trener.

Udinese har vel spilt dårlig hittil i år, man Iachini blir forresten gjort til syndebukk for den skuffende seriestarten. Avgjørelsen er ment til å berolige supporterne som var åpenbart kritiske mot Pozzo-familien for en gjerrig og middelmådig overgangskampanje.

«Nok med utlendinger!», «bruk penger nå!», «vis mot!» og mindre snille ord ble ropt og sunget på Dacia Arena etter Lazios tredje mål.
Iachini er borte, men problemene i Udinese forblir.

- Annonse -

Delneri: en «two-seasons wonder»?

65-åringen fra Aquileia, i Friuli, har rutine, men også et ujevn resymé.

Han var mannen bak Chievo sin eventyrlige debuten i Serie A i begynnelse av det nye millennium, med en utrolig 5. plass og to solide sesonger etterpå.
Da fikk han en sjanse i Porto i 2004, men han ble sparket før sesongstarten på grunn av et komplisert forhold med veteranene i garderoben.

Han tok over Roma samme høst, men resignerte på våren etter middelmådige resultater. Sin tid i Palermo, Chievo igjen og Atalanta var like umerkeverdige, men i 2009-10 tok han over Sampdoria og klarte en fabelaktig fjerdeplass, og adgang til Mesterliga-kvalifisering.

Juventus la merke til hans imponerende arbeid i Genova og valgte ham som erstatter til Alberto Zaccheroni etter en veldig skuffende syvendeplass i 2009-10.
Dessverre var Delneri ikke i stand til å snu den negative trenden og Juve endte på syvendeplass igjen og kontrakten ble avsluttet.

Senere tok Delneri over i Genoa og Hellas Verona neste sesong, uten å imponere.

Situasjon i Udinese er ikke like alvorlig som den var i Hellas i fjor (da Delneri ikke klarte å unngå nedrykk), men historien forteller at Delneri er på sitt beste når han kan jobbe med et prosjekt med relativt god tid.
Som erstatter og nødløsning er han mindre dyktig, for å ikke si skadelig.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -