Ukens hovedkamp: Lyon – Marseille

143
To giganter innen fransk fotball møtes i dag til kamp på Parc Olympique Lyonnais.

Det er klart for møte mellom to giganter i Ligue 1 denne søndagen, mellom Olympique Lyon og Olympique de Marseille.

Det er klart for møte mellom to giganter innen fransk toppfotball, når hjemmelaget Lyon tar i mot Olympique de Marseille.  Noe som også avslutter runde 21 i Ligue 1.

Olympique Lyonnais

Lyon gikk på et overraskende tap sist helg mot Caen 3-2. Men det var likevel interessant å se laget kjempe slik dem gjorde og Alexandre Lacazette scoret to mål.

- Annonse -

Før tapet forrige helg var hadde dem tre seire på rad, hvor de har slått  Montpellier ut av Coupe de France i stil med en 5-0 seier. Lyon er på 4. plass og vil ikke gi opp kampen for en  Champions League-plass. Lyon har vunnet tre av sine siste fem hjemmekamper og har generelt til tross for noen små,»skjær i sjøen», vært solid hjemme. Det er ingen tvil om at klubben liker å spille foran sine fans, med stadion full av folk og topp stemning, få andre kan oppleve akkurat nå.

Olympique de Marseille

Marseille ble ydmyket hjemme mot Monaco 4-1 sist helg, og så mens det er snakk om nytt eierskap og så mye som £ 400 millioner blir investert i klubben, er realiteten at Marseille må starte fra grunnen igjen for å realisere noen av disse drømmene.

Men klubben har vært i strålende form før dette tapet, ble detmed 4 seire på rad, og de klatret opp til femte plass. Klubben har mistet 50% av sine bortekamper, men er for tiden ubeseiret på 3 kamper.

Lyon vs Marseille: Head to head 

De fire siste kampene mellom lagene har bestandig blitt med uavgjort.  Faktisk 7 av de 10 siste kampene har endt med uavgjort.  Den mest vanligste resultatet mellom disse to lagene er 0-0, det har skjedd ved tre anledninger.  Det har også gått snart ti år siden Marseille fikk med seg en seier i disse kampene, da endte det 2-1. . Det er ca 60% sjanse for å se færre enn 3 mål.

Det bør være den mest interessante møtet i denne runden, ikke nødvendigvis fordi begge de to lagene har en rik historie i fransk fotball, men fordi begge lagene har kraftige og i form angrep og gjennomsnittlig forsvar. Over 2,75 mål på 2.13

Skader og fravær

Lyon: Emanuel Mammana (Tvilsom), Mouctar Diakhaby (Tvilsom), Nicolas N’Koulou (Afrikamesterskapet), Rachid Ghezzal (Afrikamesterskapet)

Marseille: Abou Diaby (Skadet), Henri Bedimo (Skadet), Tomas Hubocan (Skadet), William Vainqueur (Karantene), Clinton-N’ Jie (Afrikamesterskapet)

Sannsynlig lagoppstillinger: 

Lyon: Lopes – Rafael, Mapou, Mammana, Morel – Gonalons, Tousart, Tolisso – Fékir, Valbuena, Lacazette

Marseille: Pelé – Sakai, Fanni, Rolando, Rekik – Lopez, Anguissa, Sanson – Gomis, Thauvin, Sarr

 

 

Lyon vs Marseille

Liga: Ligue 1
Dato: Søndag, 22 januar 2017
Kampstart: kl 21:00
Sted: Parc Olympique Lyonnais.                                                                                          Kanal: Viaplay

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -