Ukens kamp: Hertha Berlin gikk seirende ut av toppkampen

144

Hertha Berlin med nordmennene Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred vant toppkampen mot Eintracht Frankfurt.

Første omgang

I rundens toppkamp fra Bundesliga møtes Hertha Berlin og Eintracht Frankfurt, som henholdsvis ligger på en femte og sjette plass på tabellen. I en kamp begge lag trengte tre poeng var de hjemmelaget, som stakk av med tre meget viktige poeng lørdag kveld. Den første omgangen startet ikke så voldsomt bra for noen av lagene, vi fikk heller ikke de store målsjansene.

Bare to minutter spilt ble Salomon Kalou avblåst for offside. Så etter halvtime spilt fikk gjestene kampens første mulighet når Ante Rebić plukket opp en retur i meget god posisjon. Han løsner skuddet, men Jarstein i Hertha-målet har få problemer med det skuddet.

Så i det 32 minuttet av kampen dukker Ante Rebic nok engang opp for Eintracht Frankfurt, som sender en stikker gjennom forsvaret, men en motspiller kommer imellom i siste øyeblikk. I det 37 er  Salomon Kalou på farten for Hertha Berlin, og header ballen utenfor. Fem minutter før pause, dukket plutselig Salomon Kalou opp i den andre enden, når han får headet ballen på mål, men en fantastisk redning av  Lukas Hradecky gjør at lagene går til pause på 0-0.

Andre omgang

Like etter at andre omgangen var startet måtte Lukas Hradecky kapitulere, og gi en retur Vedad Ibisevic var raskt frempå og satte ballen i mål, og sendte vertene opp i ledelsen.  Noe som gjorde at gjestene virkelig måtte satse fremover, noe som åpnet seg rom for Hertha.

Det gikk heller ikke lenge før Enitracht Frankfurt måtte spille resten av kampen med en mann mindre, for i det 77 minutt ble Haris Seferovic utvist for voldelig og truende oppførsel. Noe som hjemmelaget utnyttet til det fulle. I det 81 minuttet slår Vladimir Darida inn en stikker inn bak forsvaret. Men der står allerede Kalou i offside.

Vertene får en corner i det 83 Marvin Plattenhardt slår corneren inn fra venstre for Hertha Berlin, opp stiger Darida, og header utenfor. Fem minutter etter utvisningen skulle altså 2-0 komme ved Vladimir Darida som steg opp og dunket ballen inn med hodet.  Dermed vant Hertha Berlin rundens hovedkamp, mot et reservepreget Eintracht Frankfurt lag.

Mål: 1-0 (52′) Vedad Ibisevic, 2-0 (83′) Vladimir Darida