Ull/Kisa reddet plassen da laget tok sin første borteseier i Kongsvinger

458

Dette var en kamp begge lagene «måtte» vinne, spesielt Ull/Kisa. Bortelaget kjemper om å overleve i OBOS-ligaen, men da må Ull/Kisa vinne kampen samtidig som Hødd taper borte mot Ull/Kisa. Hvis det ender uavgjort på Gjemselund, klarer fortsatt Ull/Kisa plassen grunnet bedre målforskjell, men Hødd må fortsatt tape i Sandnes. Hvis begge kampene ender uavgjort, så er Ull/Kisa ferdig. Bryne er et annet lag som kjemper samme overlevelseskamp, har hjemmekamp mot Fredrikstad, som allerede har reddet plassen, og Bryne MÅ vinne samtidig som at både Ull/Kisa og Hødd taper sine kamper.

Kongsvinger vil med seier, trygge sin viktige 4.plass som gir hjemmekamp i kvaliken mot lag nr. 5 på tabellen. Jerv innehar 3.plassen og den er bankers, og det betyr hjemmekamp mot lag nr. 6 på tabellen.

Kongsvinger IL  Logo-UllKisa

Gjestene kunne fått en flying start på kampen da det var spilt 7 min. En kontring der Alba får tilslutt ballen og kommer alene med keeper Fredrikson, men Alba klarer utrolig nok å skyte utenfor mål! Svakt av Alba, her burde det blitt en scoring!

- Annonse -

Adem Güven hos Kongsvinger får en skuddmulighet etter spilte 19 min, men skuddet er av den slappe typen og keeper McDermott har ingen problemer.

Så etter 27 min, får Güven ballen på venstrekanten fra Røyrane, Güven legger inn og ballen havner hos Vennberg, som smeller til og finner nettmaskene fra ca 15-16 meter, og cupfinaleklare Kongsvinger tar ledelsen 1-0.

Ødemarksbakken får sjansen hos bortelaget når han får en pasning inn i feltet, men er 4-5 cm for kort til å få hodet på ballen, og det ender med 5-meter.

Rett før pausesignalet blir Falkeborn felt rett ved 16-meteren, men skuddforsøket går utenfor, og lagene går til pause på stillingen 1-0 til Kongsvinger. Samtidig leder Bryne 2-0 over Fredrikstad, noe som betyr at Ull/Kisa har begge beina i 2.div før de siste 45 min skal spilles. Hødd ligger under med 2-0 borte mot Sandnes Ulf. Ull/Kisa må opp flere hakk hvis det skal være noe håp om poeng siden Kongsvinger har vært best de første 45 min og leder fortjent.

De første 10 min av 2.omg er sjansefattige, men i det 55 min, får Røyrane sjansen med et skudd fra ca 20 meter, men McDermott redder strålende og får slått til corner. Corneren tar Røyrane selv, og Ovlien får hodet på ballen men utenfor mål.

Rett før timen er spilt, får Richardsen muligheten på en heading, men forsøket går i en forsvarer og ut til corner.

Minuttet etter, blir det blåst straffe til Ull/Kisa når nevnte Richardsen blir dømt hands på, og straffen tar Fredrik Krogstad, setter ballen til venstre for keeper og utligner til 1-1. Nå er Ull/Kisa reddet siden Hødd fortsatt ligger under i Sandnes.

Lite skjer i kampen frem til det 78.min, når bortelaget får frispark ca 18-20 meter unna målet til Kongsvinger. Målscorer Krogstad gjør seg klar, og sender avgårde et skudd som havner til venstre for Fredrikson som går feil vei, og nå har Ull/Kisa snudd kampen og leder 2-1 på Gjemselund og skaper ny spenning i kampen! Dette blir en thriller der mye står på spill.

83 min er spilt, når McDermott kommer i duell med hjemmelagets innbytter, Niang, McDermott vinner duellen men blir liggende etter sammenstøtet. Etterhvert kommer han seg på beina igjen og kampen fortsetter.

Hjemmelaget presser på for å få til en utligning, men minuttet før slutt, er det Ull/Kisa som går opp til 3-1 når Solberg scorer fra kort hold ved å sette ballen over keeper og i mål etter pasning fra tomålsscorer Krogstad. Bortelaget har nå sikret plassen og hjemmelagets fans begynner å forlate stadion.

Dessverre stormer Ull/Kisa supportere banen etter scoringen i jubelrus, men kampen fortsetter kort tid etter.

Dommeren markerer at 4 minutter er lagt til. På overtid av overtid, scorer Ellingsen etter pasning på et frispark fra Güven, og headingen hans gjør at sluttresultatet blir 2-3 på Gjemselund. Güven pådrar seg et gult kort før sluttsignalet kommer fra dagens dommer, Torkjell Trædal, grunnet munnbruk.

Ull/Kisa fansen stormer banen igjen og feirer seieren og fornyet plass i OBOS-ligaen for 2017.

Fotballnerd.no fikk en kommentar fra hjemmelagets Adem Güven etter kampen. «Dere klarte ikke å vinne idag og må derfor møte Sandnes Ulf borte istedet for hjemme i kvalifiseringen, hvor skuffende er det? Følte dere at dere var utladet fra kampen mot Strømsgodset?

– Vi klarte ikke det, fortjente ikke å tape men sånn er fotballen av og til. Spille torsdag kl 20:00 mot Strømsgodset så søndag kl 13:00 mot Kisa tar litt på beina. Vi tapte mot Sandnes Ulf hjemme i serien og spilte uavgjort borte der vi fortjente å vinne. Tøff match men vi skal gi alt for å vinne», avslutter Güven til fotballnerd.

Vi fikk en prat med Ull/Kisas Ødemarksbakken: «Først og fremst gratulerer med å beholde plassen! Hvordan beskriver du den følelsen? Fortell litt om dagens match».

– Takk for det. En kamp der vi kjemper oss tilbake etter at vi ligger under til pause. Vi får en fortjent straffe tidlig i 2. omg som gjør at vi får enda mer energi. Utover i kampen ligger vi kompakt defensivt og kontrer på de store rommene vi får. Vi setter de sjansene vi får og vinner fortjent årets første borteseier. Utrolig lettelse og glede for alle oss i Ull/kisa. Nå skal det feires», avslutter Ødemarksbakken til fotballnerd.

Vi får også en prat med Fredrik Krogstad hos Ull/Kisa: «Gratulerer med en kjempekamp og to mål. Beskriv følelsen av å redde plassen i siste serierunde og hvordan du opplevde målene».

– Takk for det. Det kunne ikke blitt avgjort på en bedre måte enn i siste runde. Var smånervøs før straffa, men bestemte meg tidlig hvor jeg skulle sette den. På frisparket så hadde jeg en god følelse og det var sinnsykt deilig å se den gå inn! Veldig deilig lagseier og det er fortjent at vi holder plassen til tross for alt av skader og motgang gjennom sesongen».

Fotballnerd: «Og nå blir det å benke seg ned foran tven og se Vålerenga – Lillestrøm? Det også en viktig kamp, ser du for deg å være tilbake i Lillestrøm neste sesong eller frister det med en sesong til på utlån i Ull/Kisa?

– Jeg står uten kontrakt etter sesongen så vanskelig å si noe om det akkurat nå. Men håper absolutt at Lillestrøm får det til».

Fotballnerd: «Har du hørt noe om de vil fornye kontrakten?»

– Jeg har kontrakt ut dette året, så ja: Er LSK spiller til etter sesongen, men alt fokus har vært på å spille bra i Kisa. Så er ikke så mye å si om hva som skjer videre», avslutter Krogstad til fotballnerd. 

Kongsvinger stilte med følgende lag: Fredrikson, Pålerud, Nystuen, Ovlien, Richardsen (Murnane fra 81), Holter (Pinto fra 70), Vennberg, Ellingsen, Røyrane, Güven, Stølen (Niang fra 75).

Ull/Kisa: McDermott, Falkeborn, Rosenkilde, Asani, Amundsen, Andreasson, Solberg (Aas fra 92), Krogstad, Torp, Ødemarksbakken, Alba (Langås fra 56)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -