Det umulige ble mulig – tidenes Champions League kamp!

209

Denne kampen går inn i historiebøkene. Et umulig utgangspunkt i følge de fleste. 0-4 på bortebane skal ikke være mulig å ta igjen – men Barcelona ville det annerledes!

Luis Enrique hadde forberedt sine gutter optimalt på dette, og det så ut til at alle trodde det var mulig. Allerede etter 3 minutter setter Luiz Suarez den første. Et selvmål ordner 2-0. Det er Iniesta som hæl-flikker en ball inn mot mål og Kurzawa klarer ikke annet enn å sette den rett i nota. 2-0 etter første omgang og håpet lever for Barcelona. De dominerte omgangen fullstendig.

Andre omgang var bare 5 minutter gammel da Neymar blir felt innenfor 16-meteren og straffe. Leo Messi setter den iskaldt i hjørnet. Camp Nou var i ekstase – nå var det plutselig mulig! 40 minutter igjen og bare et mål bak. SÅ etter 62 minutter setter Cavani inn 3-1 og løpet så ut til å være kjørt. Barcelona måtte plutselig ha 3 mål for å komme videre. Det virket som lufta gikk litt ut av Barcelona. 3 mål mot PSG på under en halv time er i drøyeste laget.

Helt på tampen tennes et nytt håp. Neymar setter inn et strøkent frispark helt i krysset og 4-1, men det har gått 88 minutter. Et minutt på overtid blir Suarez felt på et gjennomspill fra Busquets – en ny straffe. Denne gangen er det Neymar som scorer. Da var det 5-5, men PSG videre på bortemål. Det ble lagt til 5 minutter. Neymar triller litt ball og legger en ball inn i feltet som Sergi Roberto ekspederer elegant forbi Trapp i PSG-målet.

Det som så umulig ut i utgangspunktet, ble etterhvert mulig helt til Cavani scoret. Da var det i alle fall umulig. 3 mål på 7 minutter gjorde det mulig. En helt utrolig fotballkamp der Barcelona viser hva de faktisk er gode for når de er skrudd på 100 % i 90 minutter. De ville klare dette helt fra første spark på ballen. Hele laget gjorde en fantastisk jobb, men vi gir litt ekstra blomster til Neymar. Han skaffet straffe, han scoret 2 og han hadde målgivende på den avgjørende scoringen. Barcelona er klar for kvartfinale i Champions League mot alle odds.