United møter City i årets viktigste kamp

287

United og City møtes til årets viktigste kamp i Premier League førstkommende onsdag. Ingene av lagene har råd til tap i kampen som vil være avgjørende for suksess eller fiasko i PL sesongen 2018/19.

I den rekord jevne tabellen kjemper City fortsatt med Liverpool om førsteplassen, to poeng bak, med en kamp mindre spilt.

En gruppe på fire lag kjemper om de siste to plassene i Champions League, her finner man lagene Tottenham, Chelsea, Arsenal og Manchester United.

Etter gårsdagens Arsenal tap hjemme på Emirates Stadium mot Crystal Palace, fikk United en ørliten sjanse til fortsatt å henge med i det gode selskap. Med seier i denne kampen kunne Arsenal gått opp i 69 poeng og vært et hestehode foran de andre lagene som kjemper om plass i neste års CL. United kunne med seier på Goodison avansert til 4. plassen som dette til syvende og sist handler om.

Det gjenstår fire kamper for disse fire lagene som alle kan ende opp på alt fra 3. – 6. plass når serierunde 38. blir avsluttet.

- Annonse -

Resterende program for lagene som sloss om de siste to CL-plassene:

  1. Tottenham, 67 poeng: Brighton (h), West Ham (h), Bournemouth (b), Everton (h).
  2. Arsenal, 66 poeng: Wolverhampton (b), Leicester (b), Brighton (h), Burnley (b).
  3. Chelsea, 66 poeng: Burnley (h), Man United (b), Watford (h), Leicester (b).
  4. Manchester U, 64 poeng: Man City (h), Chelsea (h), Huddersfield (b), Cardiff (h).

Solskjær har blitt hyllet av spillere, fans og media etter at han kom inn som caretaker manager i desember 2018. I denne perioden satte OGS klubbrekorder med antall seiere og spillerne blomstret på banen. Noen onde tunger mente de møtte enkel motstand i disse kampene, men det var også mange solide seire over toppklubber i PL og CL. Det ble etterhvert allment annerkjent at OGS var et godt valg som permanent manager da klubben offentliggjorde dette 28. mars.

Siden dette har det bare gått en vei.

Med 0-4 tapet mot Everton slo også OGS rekorden (må deles med Josè Mourinho), med antall innslupne mål i Premier League, nemlig 48 scoringer bak De Gea.

Laget har nå tapt tre strake bortekamper på rad for første gang på 23 år.

Seks tap på åtte kamper er dessuten Uniteds værste periode siden 1981 – da tapte klubben åtte av ti kamper under Dave Sexton.

Etter kampen mot Everton ber OGS fansen om unnskyldning etter ydmykelsen på Goodison. Etter kampen uttaler han i følge BBC Sport dette:

“Jeg må bare med om unnskyldning til fansen. De er de eneste som kan holde hodet høyt i dag, for det kan ikke vi.»

“Innsatsen var ikke god nok for Manchester United, verken fra meg eller spillerne. Vi svek både fansen og klubben. Det er vanskelig å beskrive hvor dårlig vi spilte.»

Solskjærs pressekonferanse etter kampen på Goodison.

Siden lørdagens tap på Goodison har media igjen startet en gryende heksejakt på klubblegenden, “the baby faced assassin”, fra Kristiansund.

Men også en rekke spillere blir nevnt som årsaken til den siste periodens dårlige poengfangst.

ENGELSKE EKSPERTER SÅR TVIL OM SOLSKJÆR: – DE BLE PANISKE

Man Utd sucked into vacuum of negativity, says Jermaine Jenas

Martin Keown: Man United’s weakness is on the flanks now…

Man Utd fans demand Ole Gunnar Solskjaer sells ONE player after Everton horror show

Onsdag kan alt dette endres nok en gang.

Da møtes de to gigantene fra Manchester til et «slagsmål» uten like i heksegryta på Old Trafford. Selv om City blir regnet som favoritter i denne kampen, vil nok også de lyseblå få kjenne på den utfordringen som de vil møte når de løper ut på Old Trafford gressmatta.

Ole Gunnar Solskjær har fire dager på seg. Disse dagene vil avgjøre forskjellen på suksess og fiasko for begge Manchester klubbene.

Selv om Manchester United og OGS har gjort en kjempe bragd bare ved å være i denne situasjon, glemmes det fort etter de siste ukenes magre poengfangst. NÅ handler det kun om onsdagens kamp. Så nådeløs er fotballen blitt.

OGS må nok finne raskt ut av hvilke spillere som virkelig vil prestere når det teller som mest, og hvem som er mest opptatt av kontraktsforhandlinger og neste sesong.

Hvilke spillere vil han ha med seg i fotballkrigen mot City, hvem er de virkelige «Red Devils?»

For nå er det kun seier eller tap i denne kampen som får en avgjørende betydning for Solskjærs fremtid i klubben.

Seier i denne kampen vil for alltid skrives Solskjærs navn inn med gullskrift i klubbens historie. Tap vil sette klubben langt tilbake og gi Solskjær enorme utfordringer i tiden fremover. Store utskiftninger i spillerstallen vil det garantert bli når transfervinduet åpner igjen.

Alt avgjøres onsdag 24. april kl. 21.00 på «Drømmenes Teater» med Solskjær og Pep Guardiola i hovedrollene.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -