Unterhaching vant nimåls-thriller etter overtidsdrama – Full pott for Braunschweig og Ingolstadt

88

Ni mål, pause på grunn av uvær og en vanvittig snuoperasjon på overtid: Kampen mellom Unterhaching og Würzburg var meget hendelsesrik. På toppen av tabellen ligger Braunschweig og Ingolstadt, som er de eneste lagene med seks poeng etter to runder.

SpVgg Unterhaching – Würzburger Kickers 5-4

Etter scoringer av Luke Hemmerich og Luca Pfeiffer ledet Würzburg med to mål etter kun åtte minutter. Unterhaching kom seg etter hvert bedre inn i kampen. Stefan Schimmer scoret hjemmelagets første mål ti minutter før pausen. Dominik Widemann scoret Würzburgs tredje mål. På overtid var det på nytt Schimmer som satte ballen i nettmaskene.

Widemann var kampens første målscorer i andre omgang, kun tre minutter etter pausen. Kort tid senere måtte kampen på nytt ta pause på grunn av uvær. Etter et drøyt kvarter var spillet i gang igjen. Würzburg var nærmest en ny scoring, men i sluttminuttene klarte Unterhaching å snu kampen. Christoph Ehlich scoret to minutter før slutt. På overtid utlignet Alexander Winkler, før Moritz Henrich avgjorde kampen i hjemmelagets favør.

Eintracht Braunschweig – TSV 1860 München 2-1

Sascha Mölders trengte kun fem minutter for å sende 1860 i føringen. Gjestene var deretter best og styrte kampen, selv om det ikke oppstod mange målsjanser. To minutter før pausen utlignet imidlertid Martin Kobylanski ut av ingenting.

Vondt ble til verre for 1860 etter pausen. Felix Weber fikk sitt andre gule kort og ble utvist. Benjamin Kessel utnyttet overtallet etter en drøy time og snudde kampen. Deretter oppstod det kun sjeldent strukturert angrepsspill. Braunschweig vant kampen og leder serien med seks poeng etter to runder.

FC Ingolstadt 04 – MSV Duisburg 3-2

Akkurat som Braunschweig, har også Ingolstadt seks poeng etter to kamper. I den sjansefattige første omgangen var det Ingolstadt som var farligst. Stefan Kutsche scoret for hjemmelaget etter en halvtime.

I andre omgang ble kampen mer underholdende. Ingolstadt skapte flere muligheter og Maximilian Beister økte ledelsen. Ut av det blå svarte Lukas Daschner nesten omgående. I det følgende styrte Duisburg kampen for første gang. Likevel var det Beister som scoret sitt andre mål for dagen. Vertene kunne deretter ha økte ledelsen, men fire minutter før slutt sørget Moritz Stoppelkamp for nytt håp i MSV-leiren. Ingolstadt klarte imidlertid å dra i land tre fortjente poeng.

Bayern München II – KFC Uerdingen 2-1

Bayerns andrelag åpnet kampen best og skapte flere store sjanser. Kwasi Wriedt belønnet vertene for den gode starten. Bayern var nærmest ny scoring etter 1-0-målet. Fem minutter før pausen fikk Uerdingens Dennis Daube sitt andre gule kort og måtte forlate banen. Likevel klarte Franck Evina, som er på lån fra Bayern, å utligne ut av ingenting.

Uerdingen hadde et lite overtak i begynnelsen av andre omgang. Likevel scoret Bayern ved Oliver Batista-Meier. Deretter tok Bayern på nytt styringen og hadde ballen mest, men uten at det oppstod mange muligheter. Uerdingen, som var for harmløse i hele kampen, kom til en siste sjanse rett før slutt, uten å kunne utligne.

Preußen Münster – FC Carl Zeiss Jena 2-0

Begge lag var offensive og vartet opp med godt angrepsspill. Det oppstod en del gode muligheter på begge sider. Likevel klarte ingen av lagene å score i løpet av de første 45 minuttene.

Målene kom i andre omgang. Julian Schauerte scoret tre minutter etter pausen. Münster var deretter gode til å forsvare seg og lot ikke det offensive bortelaget komme til mange sjanser. Samtidig hadde vertene noen muligheter til å øke ledelsen. En av dem utnyttet Lucas Cueto i det siste ordinære minuttet.

SG Sonnenhof Großaspach – 1. FC Kaiserslautern 1-3

I løpet av kampens første åtte minutter sendte Florian Pick og Timmy Thiele Kaiserslautern to mål i føringen. Kaiserslautern kontrollerte kampen i hele omgangen, mens Großaspach stort sett var harmløse. Rett før pausen fikk vertenes Dominik Martinovic sitt andre gule kort.

Mot ti mann spilte Kaiserslautern smart. Gjestene gjorde ikke mer enn nødvendig, slik at det ikke oppstod mange sjanser i andre omgang. Ti minutter før slutt sørget Kai Gehring for nytt håp hos Großaspach, men ble utvist med sitt andre gule kort sju minutter senere. Pick avgjorde deretter kampen for godt.

Hallescher FC – Hansa Rostock 1-0

I de første 45 minuttene skapte begge lag noen muligheter. Halles Jonas Nietfeld var nærmest scoring da Markus Kolke reddet hans skudd i tverrliggeren.

I andre omgang fortsatte begge lag å være offensive. Halle hadde de største mulighetene og traff på nytt treverket. Hjemmelagets Niklas Landgraf fikk sitt andre gule kort ti minutter før slutt. Likevel avgjorde Halle kampen ved Björn Jopek i sluttminuttene.

Waldhof Mannheim – SV Meppen 0-0

Kampen var jevn i begynnelsen og begge lag skapte noen gode sjanser. Etter 25 minutter fikk Meppens Willi Evseev direkte rødt. I det følgende tok Mannheim styringen og var nære ledermålet, men misbrukte mulighetene.

Meppen var defensive i andre omgang og forsvarte seg godt. Selv om Mannheim styrte kampen, produserte vertene kun få gode muligheter. Til tross for Mannheims overtall, endte kampen uavgjort.

Viktoria Köln – Chemnitzer FC 3-2

Forrige uke berget Viktoria Köln ett poeng mot Rostock etter 0-3, denne helgen var Köln nære på å rote bort en 3-0-ledelse selv. Vertene styrte kampen i første kampen og var strukturerte i angrepsspillet. Albert Bunjaku og Simon Handle belønnet Viktoria for det gode spillet.

Bunjakus andre mål to minutter etter pausen sørget for hjemmelagets tremålsledelse. Köln fortsatte deretter å kontrollere kampen. Chemnitz var stort sett harmløse, men fikk tildelt et straffespark for hands et kvarter før slutt. Dejan Bozic scoret fra krittmerket og vekket laget sitt. Fem minutter senere gjorde Tarsis Bongas scoring kampen spennende igjen. Scoringen var dog kampens siste farlige situasjon.

FSV Zwickau – 1. FC Magdeburg 0-0

Zwickau var det beste laget i hele første omgang. Vertene presset høyt og kom til en del gode muligheter. På grunn av Zwickaus manglende effektivitet ble det imidlertid ingen scoringer.

Kampbildet endret seg i andre omgang. Kampen var jevn etter pausen, samt at det ikke oppstod mange målsjanser. Den største muligheten hadde Magdeburgs Marcel Costly da han bommet fra meget god posisjon to minutter før slutt. Dermed ble det ingen scoringer.