«Uoffisiell verdensmester» Danmark møter Kroatia til en ny «finale»

415
Christian Eriksen og Danmark må forsvare sin UFWC-tittel mot Kroatia. Bilde: Chris 0023 from Lyngby, Denmark, Wikimedia.

Regjerende verdensmester Tyskland er allerede ute av VM, men det finnes likevel fortsatt en regjerende «verdensmester» i turneringen. Danmark kan kalle seg for «uoffisiell verdensmester», etter at de slo Peru i gruppespillet.

«Unofficial Football World Championships» (UFWC) er selvfølgelig ikke en «ekte» turnering, men heller en fiktiv tittel med et virtuelt trofé. Reglene er simple. Laget som vant den første landskampen noensinne ble uoffisiell verdensmester. Det var England som beseiret Skottland 4-2 i 1873. Alle påfølgende landskamper som den regjerende uoffisielle verdensmestere deltar i, er en ny finale. Laget som vinner er ny uoffisiell verdensmester, ved uavgjort beholder den regjerende mesteren tittelen. Eventuelle ekstraomganger og straffesparkkonkurranser er også tellende.

Ideen bak UFWC kommer opprinnelig fra Skottland. Skottland var det første laget som slo verdensmester England i 1967, etter at England vant VM i 1966. Skotske supportere og medier påstod deretter at de nå var uoffisielle verdensmestere. Denne tanken ble videreført av journalisten Paul Brown som i 2003 definerte reglene, og laget nettsiden.

Peru som innehadde UFWC-tittelen siden august 2017, klarte å forsvare den i hele ni kamper. Laget mistet den til Danmark da de tapte sin åpningskamp i VM. Danmark har spilt uavgjort mot Australia og Frankrike, og dermed beholdt tittelen. Kampen mot Kroatia i kveld er en ny «finale».

- Annonse -

Ettersom tittelen er i åttendedelsfinalen, vil den nye verdensmesteren samtidig også være uoffisiell verdensmester. Dette har så langt skjedd ni ganger, først i 1958 og sist i 2014. Tyskland mistet UFWC-tittelen likevel i første kamp etter VM, da Argentina slo dem 4-2.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -