Uro rundt Düsseldorf-trenerens kontraktforlengelse

46

Én uke før vårsesongens start har det oppstått uro rundt Fortuna Düsseldorf. I sentrum står forlengelsen av kontrakten til hovedtrener Friedhelm Funkel.

- Annonse -

Funkel har vært hovedtrener i Düsseldorf siden mars 2016. I 2018 rykket Düsseldorf og Funkel opp til Bundesliga som seriemestere i 2. Bundesliga. Denne sesongen har klubben 18 poeng etter 17 kamper og ligger på 14. plass.

På fredag kunngjorde klubben at kontrakten med 65-åringen ikke fornyes. Klubben ønsket å avvente for å se i hvilken retning den sportslige situasjonen utvikler seg. Funkel, som også tilbød å signere en kontrakt som bare er gyldig i Bundesliga, avslo tilbudet.

– I 2017/18-sesongen fornyet vi Friedhelm Funkels kontrakt allerede i vinterpausen, fordi det handlet om den langvarige oppbygningen av opprykkslaget. I år er det en annen situasjon, ettersom vi har målet om å holde oss i Bundesliga, som er av fremragende betydning for Fortuna Düsseldorf, begrunner klubbens styreleder Robert Schäfer.

– Noe sånt har jeg ikke opplevd i 27 år som trener. Vi har jo bygget opp en del. Jeg har allerede sagt at jeg ikke ønsker å jobbe i en annen klubb, og egentlig vil jeg ikke gi meg ennå. Jeg trives for godt til å gi meg. Men nå er utviklingen som den er. Fra sommeren av er jeg pensjonist, sa Funkel med tårer i øyene.

Ombestemte seg kort tid senere

Avgjørelsen førte til sterke reaksjoner i tyske medier og blant Düsseldorfs supportere. Mindre enn ett døgn senere har klubben snudd.

– Vi har satt oss ned i går kveld for å snakke om alt i ro og fred. Da la vi merke til at to tykkskaller holdt for mye fast ved sine posisjoner. I Fortuna Düsseldorfs interesse kommer vi til å rette på denne feilen sammen, erklærer Schäfer og Funkel i en pressemelding.

I klubbens pressemelding heter det at klubben og Funkel kommer til å snakke om en ny kontrakt i løpet av den kommende uken. Målet er å bli enige før vårsesongens første kamp mot Augsburg neste lørdag.

Kommentarer

kommentarer