USA til VM-finalen etter seier mot England

337
Bilde: Jamie Smed from Cincinnati, Ohio, Wikimedia.

(England – USA 1-2) USA er i VM-finalen. I en kamp med høyt tempo og mange hendelser vant de regjerende verdensmestrene mot England.

USA tok initiativet fra begynnelsen og kom til en tidlig mulighet. Rose Lavelle slo tunnel på Lucy Bronze og avsluttet fra skrått hold. Carly Telford reddet forsøket, men måtte gi retur som Alex Morgan hamret over tverrliggeren.

Tidlig ledelse og kjapp utligning

Fem minutter senere tok amerikanerne ledelsen. Lavelle slo et innlegg mot bakerste stolpe. Bronze var feilplassert, og Christen Press kunne heade ballen upresset i nærmeste hjørne. Dermed har USA scoret i løpet av kampens første tolv minutter i hver kamp i årets VM.

Ledelsen holdt likevel ikke lenge: England utnyttet sin første mulighet i kampen etter 19 minutter og utlignet ut av ingenting. Bethany Mead slo et lavt innlegg foran målet. Ellen White styrte ballen via stolpen i mål.

Deretter kom England seg bedre inn i kampen. USA var mindre dominante og England var oftere i nærheten av den amerikanske sekstenmeteren. En amerikansk spiller var nær på å sende England i føringen. Becky Sauerbrunn klarerte en høy pasning mot eget mål. Ballen snek seg akkurat utenfor stolpen. På den andre siden reddet Telford langskuddet fra Lavelle.

Bursdagsbarnet scoret

Etter en halvtime var det USAs tur å score ut av det blå. Etter et godt angrep fikk Lindsey Horan ballen utenfor boksen. Hennes innlegg headet bursdagsbarnet Morgan, som fylte tretti år på kampdagen, i nettmaskene.

Til tross for at USA nå hadde tatt tilbake styringen, var England fortsatt offensive og hadde nesten svart omgående. Keira Walsh skjøt fra 25 meter. Alyssa Naeher vartet opp med en god redning.

Utenom det var det likevel USA som var mest aktive. Amerikanerne kom til noen gode posisjoner, men unøyaktighet i siste tredjedel stod i veien for flere målsjanser.

I andre omgang var kampen sjansefattig. I begynnelsen stod USA dypt og hold England unna egen sekstenmeter. Den eneste muligheten i det første kvarteret etter pausen hadde USA. Telford spilte en pasning rett på Press som skjøt og bommet på mål i stedet for å spille ballen til ei lagvenninne i god posisjon.

Offsidemål, straffebom og utvisning

Utenom det var ballen mest på midten og et godt stykke unna begge keepere – fram til den plutselig lå i nettet bak Naeher igjen. Whute hadde blitt spilt gjennom av Jill Scott og scoret. Etter VAR ble målet dog korrekt annullert for offside.

Ti minutter senere fikk England hjelp av videodommeren. Etter et lavt innlegg var White alene foran mål, men gikk i bakken etter en berøring av Sauerbrunn. Dommeren så på situasjonen selv og pekte på straffemerket. Steph Houghtons svake forsøk ble imimdlertid reddet av Naeher.

Fem minutter før slutt ble vondt til verre for England. Millie Bright gikk med knottene først i en duell og fikk sitt andre gule kort.

Mot ti engelske spillere hadde USA ingen problemer med å forsvare ledelsen og sikret avansement til VM-finalen.