Utrolig: Haaland har satt ni fantastiske rekorder denne sesongen

43
Erling Haaland
Erling Haaland kunne ta med seg matchballen etter 4 scoringer mot Wolves. Foto: Skjermdump, Youtube.

Erling Haaland har vært i enestående form siden han først trådte på en gressmatte i Premier League.

I denne artikkelen har vi laget en oversikt over rekordene som den norske målmaskinen har satt – bare denne sesongen.

Selv om det har gått over alle støvleskaft for Haaland siden overgangen til City sommeren 2022, er det ikke alle som har latt seg imponere av nordmannen.

  1. I første runde ble han den første spilleren noensinne til å score både det første og det andre målet i en Premier League-sesong, da han scoret 1-0 og 2-0 mot Burnley.
  2. Erling Haaland har vært involvert i 50 scoringer (41 mål og ni assists) på bare 39 kamper i Premier League, og med det overgår han Andrew Cole i å bli den raskeste spilleren til å oppnå 50 mål og assists i turneringen. Den tidligere Manchester United-spilleren brukte 43 kamper på dette. Dette var en rekord Haaland oppnådde i fjerde runde.
  3. I fjerde runde ble Haaland også den raskeste spilleren til å score 40 mål i Premier League. Han oppnådde dette på 39 kamper. Tidligere delte Alan Shearer og Andrew Cole rekorden på 45 kamper for 40 mål. Haaland nådde til og med 42 scoringer på 39 kamper med sitt hattrick mot Fulham.
  4. Den 25. november 2023 scoret Haaland sitt Premier League-mål nummer 50. Han brukte bare 48 kamper på dette. Dermed overgikk han Andy Cole, som brukte 65 kamper på det.
  5. I slutten av november ble Haaland den raskeste spilleren til å oppnå 40 mål i Champions League. Han trengte bare 35 kamper og tok rekorden fra Ruud van Nistelrooy, som brukte 45 kamper på dette. Samtidig gikk han forbi Kylian Mbappé som den yngste til å lage 40 mål.
  6. Mot Brentford den 20. februar 2024 scoret Haaland. Dermed har han nå scoret mot alle de 21 Premier League-klubbene han har spilt mot. Det er kun Harry Kane, som tidligere også har prestert dette. Engelskmannen scoret mot alle 32 Premier League-klubbene han møtte.
  7. Mot Luton i FA Cupens femte runde scoret han fem mål, og han ble dermed den første fra Manchester City til å score fem mål i en kamp to ganger. Første gang var mot RB Leipzig i Champions League i 2022/23-sesongen.
  8. Den 4. mai 2024 nådde han 25 scoringer i Premier League denne sesongen, da han scoret fire ganger mot Wolverhampton. Dermed er han den første spilleren i ligaens historie som oppnår minst 25 scoringer i sine to første sesonger i ligaen.
  9. Haaland scoret hattrick i første omgang mot Wolverhampton den 4. mai, og han er den første ikke-engelske spilleren til å oppnå dette to ganger. Kun to spillere har, utenom Haaland, scoret to hattrick i første omgang. Det er Andy Cole og Michael Owen.

Les også:

- Annonse -

Roy Keane sender nye stikk mot Haaland

Arne Slot forbereder to signeringer

Bunnen er nådd: Manchester United tangerer negativ rekord

Ifølge Transfermarkt er Haalands markedsverdi i dag 180 millioner euro, tilsvarende 2 milliarder kroner.

Engelsk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som følger engelsk fotball 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -