Utrolig overtidsdrama på Calderon

258

Atletico Madrid tar i mot nyopprykkede Alaves i sesongens første kamp hjemme på Vincente Calderon i Madrid. Hjemmelaget var så klart soleklare favoritter foran dette oppgjøret, selv de manglet storscorer Griezmann som soner karantene. Inn i hans sted har kommet Gameiro fra Sevilla. Ellers så er Atletico veldig kjent fra fjoråret.

Førsteomgang ble en noe kjedelig affære med lite målsjanser. Atletico førte kampen ganske klart når det gjelder ballinnehav, sjanser og cornere, ingen tvil om det, men de helt store målsjansene uteble med et unntak. Koke fører opp på høyre side og får lagt inn mot Gameiro på løp. Gameiro treffer på innlegget, men ballen går over. Der var han svært nære en drømmedebut i Atletico Madrid. en lagene går til pause med 0-0. Alaves har gjort gode forberedelser i forhold til å hindre Atletico i å slippe til. De klarte det bra i første omgang, selv om de skapte fint lite egne sjanser

Fernando Torres kommer inn for Thiago fra start i andre omgang. Omgangen åpner med et par bra skuddmuligheter og Felipe Luis er den som er nærmest med et flatt skudd rett utenfor stolpen. Diego Godin kommer til en stor sjanse på en heading, men keeper Pacheco redder greit. Etter snaue timen spilt får vi en ny debutant for Atletico da Nicolas Gaitan kommer inn for Gabi. Gaitan er argentiner og kom fra Benfica i sommer. Etter 70 minutter kommer Torres seg gjennom og legger inn til Godin som har en stor sjanse til å få Atletico i føringen, men nok en gang over fra nært hold. Torres var på farten igjen rett etterpå, fra litt skrått hold setter han ballen i nettveggen – nok en bra mulighet. Atletico presset voldsomt på mot slutten og det var svært nære en avgjørelse på en dobbeltsjanse.

Så på overtid er Torres på vei gjennom og blir dratt ned og dermed straffespark. Gameiro setter straffen sikkert i mål. Man trodde dette var det siste som skulle skje, men det var det ikke. Etter avspark går Alaves rett i angrep og Manu banker ballen i hjørnet forbi Oblak. 1-1. Alt skjer på 3 minutter på overtid. En helt utrolig avslutning. Atletico kan ikke være fornøyde med kun et poeng i denne kampen.