Det var klart for ein ny Europaliga semifinale. Det var ein duell mellom Spania og England. Arsenal hadde ein god 3-1 leiing før denne kampen. Til tross for denne 2 målsleiinga var ingenting avgjort, sidan Valencia hadde det viktige bortemålet. Valencia skulle spele i ein vanlig 4-4-2 formasjonar. Mens Arsenal skulle gå ut i ein 3-4-1-2 formasjon. Arsenal hadde presset på seg med å vinne Europligaen sidan dei ikkje kan komme topp fire i Premier League.

Kampen var i gang. Det var ein ok start, ingen store sjansar til nokon av laga dei første 10 minutta. Valencia hadde eit hjørnespark men det blei ingenting farlig ut av det hjørnesparket. Valencia hadde også ein skuddmulighet etter 7 minutt, men ballen gjekk god over mål. Etter 10 minutt fekk Ainsley Maitland-Niles ein avslutning, men keeperen hadde god kontroll. Valencia sette fort i gang. Og dei sette raskt turboen på. Dei klarte å få ballen fram til Rodrigo Moreno, som hadde ein veldig god pasning igjennom til Kevin Gameiro som sette ballen enkelt i mål. 1-0 til «Los Che» Nå trengte dei bare eit mål for å kunne gå vidare, visst dei ikkje slapp inn fleire mål.

Og Valencia forsette og presse Rodrigo hadde eit skot som gjekk rett utanfor stolpen. Så var det Arsenal sin tur. Det var eit langt utspel frå Peter Cech, fram til Gabriel Paulista header nærmast rett opp. Alexandre Lacazette gjekk i ein hodeduell og klarte å sender ballen vidare til Pierre-Emerick Aubameyang som skaut frå utanfor sekstenmeteren og i mål. 1-1 og «The Gunners» utlikna. Nå måtte Valencia skåre to mål for og få ekstraomgangar.

Men etter 1-1 målet roa kampen seg litt ned. Ingen av laga hadde nokon store sjansar og Arsenal var god fornøgd med å stillinga så dei ville ikkje ta nokon store sjansar ved å gå for offensivt. Dani Parejo hadde eit frispark etter 35 minutt, men han klarte ikkje og styre ballen på mål. Etter 38 minutt fekk Arsenal ein kontringsmulighet. Det var Aubameyang som utfordra på den høgre kanten, før han sendet ballen til Lacazette som skaut i stolpen og ut. Ein stor sjanse til Arsenal. Og det var den siste store sjansen som kom i den førsteomgangen. Arsenal kunne være storfornøgd med at dei hadde skåra det viktige bortemålet. Valencia måtte ta endå større sjansar i andre omgang sidan dei måtte skåre 2 mål for og ikkje ryke ut.

Kampen var i gang igjen. Valencia sto høgd dei første minutta, dei visste kva som måtte til for å ha eit håp om ein finale. Men det svarte seg ikkje. For når dei mista ballen var Arsenal på med ein gang. Det var Aubameyang som sette fart, men han mista ballen, men ikkje før han hadde mista den klarte han og få den bort til Lucas Torreira som gav ballen til Lacazette som klarte og få ballen i mål. Kampen var snudd og så godt som avgjort. Valencia måtte nå skåre 4 mål uten å sleppe inn. Noko som ville være så godt som umulig.

Men Valencia gav ikkje opp. Og 16 minutt inn i andreomgange fekk dei eit mål. Det var dansken Wass som slo inn til Rodrigo, som skaut og traff Gameiro foran målet. Sistnevnte får kranglet ballen inn 2-2. Men dei måtte fortsatt skåre 3 mål til og det var vanskelig og sjå korleis die skulle klare det. Men dei forsette og presse og kom til eit par muligheiter, men ingen dei klare og utnytte til det fulle. Men det var Arsenal som skulle sette inn det femte målet i kampen. Det var Maitland-Niles som kom fram på høgresida, han slo ballen inn til Aubameyang som sette ballen i mål. 2-3 og håpet var heilt ute for Valencia. Og det var Arsenal som skulle skåre det siste målet i kampen. Det var Arsenal som broderte seg igjennom forsvaret til det spanske laget. Plutselig var Aubameyang igjennom igjen å sette sitt tredje mål for kampen. 2-4. Og da kunne Arsenal bare kruse sigeren i land. Dei vant kampen 3-4 og samanlagt vant det 7-3.