Vålerenga-tap i derbyet sørger for meget jevn gullstrid – Røa rykker ned

85

Etter Vålerengas 2-3-tap mot Lyn er gullstriden i Toppserien meget jevn. På den andre enden av tabellen er derimot alt avgjort.

Ved en seier borte mot Lyn og et Rosenborg-tap mot Sandviken, kunne Vålerenga feiret seriegullet i dag. I stedet for gullfeiring, har kampen om trofeet blitt jevn før den siste serierunden.

Les også: Avis: Barcelona vil kvitte seg med fem spillere

Janni Thomsen sendte Vålerenga i ledelsen rett før pausen, men lokalrivalene slo tilbake. Camilla Linberg og Runa Lillegård snudde kampen til vertenes fordel. Dejana Stefanovic utlignet for Vålerenga, men rett før slutt sikret Lillegårds andre scoring for dagen hjemmeseieren.

- Annonse -

Rosenborg klarte ikke å utnytte Vålerengas tap for fullt. Et selvmål av Guro Bergsvand sendte RBK i føringen mot Sandviken, men et nytt selvmål av Emilie Bragstad sørget for utligningen rett før pausen. Det ble ingen flere scoringer i andreomgangen. Dermed har både Vålerenga og Rosenborg 35 poeng før den siste serierunden. Vålerenga (målforskjell 35-14) leder serien og tar imot Arna-Bjørner neste helg. Rosenborg (32-15) reiser til Klepp.

Les også: To Premier League-klubber skal være interesserte i Bayern-midtstopper

Det tredje laget som har muligheten til å ta gull er Avaldsnes. Andrea Norheim, Olaug Tvedten og Holmfridur Magnusdottir sørget for en klar 3-0-seier mot Klepp. Dermed ligger Avaldsnes ett poeng bak Vålerenga og Rosenborg. I den siste serierunden reiser laget til Sandviken.

Mens toppstriden er jevn, er nedrykket avgjort før den siste serierunden. Røa spilte 0-0 borte mot Arna-Bjørnar og rykker ned fra Toppserien. Kolbotns 1-1 mot LSK Kvinner der Jenny Norem utlignet Ina Gausdals ledelse, ødela Røas siste håp om å ta kvalifiseringsplassen. Kolbotn må spille kvalifiseringen, noe som betyr at både Lyn, Klepp og Arna-Bjørnar er trygge.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -