Vålerengas matchvinner slår tilbake mot Mjøndalen: – Hadde gjort akkurat det samme som oss

704
Fredrik Oldrup Jensen i ville jubelscener etter matchvinner scoringen. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

(Mjøndalen – Vålerenga 0-1) Dømmingen til Marius Hansen Grøtta ble møtt med sterke reaksjoner fra Mjøndalen-leiren etter kampen. Fredrik Oldrup Jensen mener Mjøndalen kan skylde litt seg selv.

Hansen Grøtta fikk ingen lett kamp å dømme. Etter 35 minutter måtte Vålerenga spille med ti mann. Keeper Kristoffer Klaesson ble utvist for hands utenfor boksen, og reservekeeper Kjetil Haug måtte byttes inn.

– Vi ble regelrett snytt for noen mål

I andre omgang ble det flere omstridte situasjoner. Etter en duell mellom Fredrik Brustad og Herolind Shala, gikk Vålerengas venstreback i bakken. Brustad scoret, men målet ble annullert.

Ti minutter før slutt ble nok en scoring for hjemmelaget annullert. Klaesson-erstatteren Haug ble liggende etter å ha bokset ut ballen. Ballen havner igjen hos Mjøndalen, og akkurat i det den ble skudd i mål, blåste Hansen Grøtta i fløyta.

Situasjonene vekket reaksjoner hos Mjøndalens Sondre Solholm Johansen.

– Vi blir regelrett snytt for noen mål. Jeg har ikke sett situasjonene enda, men ut i fra det jeg leser og hører så er det ganske dårlig dømming, sier midtstopperen til Fotballnerd.no.

Utenom de annullerte scoringene skapte Mjøndalen flere store sjanser. Særlig Brustad, Lars Olden Larsen og Solholm Johansen selv kunne ha scoret flere mål. Til tross for kritikken mot dommeren, er Solholm Johansen derfor selvkritisk.

– Jeg burde satt noen av sjansene. Jeg håper vi slår tilbake mot Godset. Det hadde vært deilig å omsette noen av de mulighetene jeg fikk til mål, sier 25-åringen.

Matchvinner mener Mjøndalen hadde gjort det samme

Den eneste spilleren på banen som satt en av mulighetene, var Vålerengas Fredrik Oldrup Jensen. Midtbanespilleren steg til værs etter en corner og stanget inn kampens eneste mål.

– Veldig deilig å bli matchvinner! Jeg satser på at det kan skje oftere, sier 27-åringen.

Oldrup Jensen mener Vålerenga spilte en sterk bortekamp de første 35 minuttene. Utvisningen var for ham avgjørende for at kampbildet endret seg. Matchvinneren er særlig fornøyd med lagets innsats.

–  Vi gjør det vanskelig for oss selv når vi nok en gang blir ti mann. Men vi kjemper og står på og klarer å holde unna i 65 minutter, så det er utrolig sterkt. Jeg syntes vi også er det klart beste laget frem til det røde kortet, sier Oldrup Jensen.

Vålerengas midtbanespiller ønsker ikke å si noe om de omstridte situasjonene i kampen. Likevel mener han at Mjøndalen hadde agert på samme måte som Vålerenga om situasjonen hadde vært omvendt.

– Jeg har ikke sett situasjonene om igjen, så jeg skal ikke uttale meg om dem, men de legger jo opp til brytekamper inne i boksen med lange baller inn der og fem store mann som står der bare for å krige, så jeg syntes de kan skylde seg selv litt også. Hvis det er en ting jeg har erfart gjennom mine tidligere møter mot Mjøndalen, så er det at de hadde gjort akkurat det samme som oss om de hadde vært laget som ledet, utdyper han.

Etter borteseieren har Vålerenga nå tolv poeng og ligger på fjerdeplassen. Mjøndalen (åtte poeng) ligger på tiendeplassen.