Valsvik fikk sin revansje mot Rosenborg: – Deilig å slå tilbake

150
Valsvik fikk sin revansje. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Marienlyst Stadion, Drammen

(Strømsgodset – Rosenborg 2-1) Tidligere Rosenborg-spiller Gustav Valsvik sørget for en bekmørk åpning for Strømsgodset. Snaue 90 minutter senere, etter en rekke store sjanser, straffespark og en snuoperasjon, kunne Godset-kapteinen endelig strekke hendene i været og få revansje mot sin tidligere arbeidsgiver.

Marerittstart for Valsvik mot tidligere lagkamerater

Det tok ikke mer enn to spilte minutter før Rosenborg tok ledelsen i Drammen. Tidligere RBK-spiller Gustav Valsvik slo en svak pasning bakover i banen. Ballen ble snappet opp av svenske Rasmus Wiedesheim-Paul, som hamret ballen oppe i det nærmeste hjørne. Avslutningen fra angriperen var hard og kontant, og ga gjestene fra Trondheim en drømmestart.

Stor Friday-sjanse i åpningsminuttene – fulgt opp av frisk Godset-periode

I kampens 9.minutt spilte vertene seg fint i gjennom på Rosenborgs venstreside. Johan Hove kom på et godt løp, og vinklet pasningen perfekt ut mot krittmerket. Der kom Fred Friday som avsluttet meget godt til høyre for Andre Hansen i full strekk. Dessverre for Godset smalt ballen i stolpen og ut.

- Annonse -

Friday var nok engang frempå i det 23.spillerminutt. Den nigerianske spissen satte ballen i nettet på hel volley, men Godset-spissen stod offsideplassert i skuddforsøket til Herman Stengel i forkant, og scoringen ble dermed avvinket for offside.

Kun to minutter senere kom vertene til nok en avslutning. Godset var i en meget frisk periode, og Johan Hoves avslutning fra drøye 22 meter gikk like utenfor RBK-målet.

Godset-dominans

Godset styrte og dominerte det meste ute på gressmatta på Marienlyst. Etter halvtimen spilt var det en sjanse-kavalkade inne i bortelagets boks. Lars Vilsvik var meget aktiv og involvert på Godsets høyreside. Høyrebacken fant først Moses Mawa som ikke klarte å berøre ballen. Deretter var spissmakker Fred Friday i boksen og avsluttet godt. Skuddet hadde retning mål, men ble blokkert i RBK-blokka. Godset spilte med mye trøkk og entusiasme, og minuttet senere slo Vilsvik nok en god crosser. Innlegget fant Mikkel Maigaard på bakre stolpe, som headet like over mål.

I det 35.minutt skapte Godset en ny gigasjanse. Nok en gang spilte de seg helt fri på høyresiden. Denne gang var det Halldor Stenevik som slo et strøkent innlegg mot bakre stolpe. Der ventet Jonathan Parr, som med strak vrist avsluttet i nettveggen. Godset spilte mye flott angrepsfotball – til stor begeistring for Marienlyst-publikummet.

Målscoreren ut i pausen – defensivt bytte fra Hareide

I pausen tok Rosenborg ut målskårer Wiedesheim-Paul, og erstattet han med venstrebacken Jonathan Augustinsson. Venstrebacken som startet kampen for RBK, Adam Andersson, ble flyttet opp på venstrekanten. Rosenborg slet i store deler av 1.omgangen med Godsets høyreside. Også vertene foretok et bytte i pausen. Prosper Mendy tok plassen til Jonathan Parr på backen.

Rosenborg-trener Åge Hareide er tydelig på at de hadde problemer med Godsets høyreside, men klarer ikke å forklare problemet.

– Nei, det er vanskelig å forklare. Det må vi sette oss ned og se på. Vi kan hvertfall ikke holde på sånn, og vi gir bort altfor mye rom til Godset, sier Hareide til Fotballnerd.no.

Enorm Zachariassen-mulighet

Kun fem minutter etter hvilen fikk Rosenborg en gigantsjanse. Carlo Holse dro med seg ballen innover fra høyre, og tredde i gjennom Kristoffer Zachariassen alene med keeper. Rosenborgs formspiller klarte imidlertid ikke å overliste Viljar Myhra, som reddet en svak avslutning midt på mål fra bortelagets indreløper.

Godset-utligning på straffespark

Etter drøye timen spilt, peket dommer Kristoffer Hagenes på straffemerket. Kristoffer Zachariassen stod fortvilet med hendene over hodet da han fikk det gule kortet. Midtbanespilleren holdt godt tak rundt Godset-stopper Gustav Valsvik, og dagens kampdommer var ikke i tvil. Herman Stengel satte straffesparket hardt nede i høyre hjørne, men Andre Hansen var på ballen. Straffesparket var allikevel for hardt for RBKs sisteskanse – til stor glede for de fremmøtte.

Gustav Valsvik er ikke i tvil om at straffesparket var korrekt dømt i kjølvannet av situasjonen med Zachariassen.

– Den er klar den. Han holder meg også får jeg et spark og blir kroka. Jeg gikk og sa til Zachariassen at jeg ble kroka. Ja, det var meg svarte han. Så den er grei den, forklarer Valsvik til Fotballnerd.no.

Kun tre minutter senere smeller det i metallet i andre enden. Danske Carlo Holse vendte lekkert innover i banen, før han curlet ballen i bue over Viljar Myhra og i tverrliggeren, etterfulgt av et lettelses sukk fra hjemmesupporterne.

Godset svarte med en stor sjanse umiddelbart. Fred Friday tverrvendte inne i Rosenborgs sekstenmeter, og avsluttet godt langs bakken mot det høyre hjørne. Men landslagskeeper Andre Hansen var med på leken.

En underholdende og intens periode

Sjansene for begge lag kom på løpende bånd. I det 70.minutt tror hele stadion at Rosenborg tar ledelsen. Ballen datt ned hos Zachariassen, med et tomt bur og to oppofrende Godset-spillere foran seg. På utrolig vis satte RBK-profilen ballen i tverrliggeren, og Godset slapp nok engang med skrekken. Returen havnet etterhvert hos Augustinsson som fyrte av like utenfor mål. Fellesnevneren for begge lag var stor intensitet og offensivitet – noe som førte til underholdende minutter på Marienlyst.

Stenevik matchvinner i sluttminuttene

Fire minutter før slutt eksploderer det på Marienlyst. Fred Friday fikk belønning for sin utrettelige innsats på topp. Godset-spissen presset frem et balltap. Moses Mawa mottok ballen og fant Johan Hove rett utenfor boksen. Maigaard overlappet Hove og tok med seg ballen inn i boksen. Avslutningen fra dansken var god, og returen havnet hos nevnte Mawa. Heller ikke Mawa klarte å overliste Andre Hansen, men RBK-keeperens andre retur havnet rett i beina på Halldor Stenevik. På blank kasse fra fem meter sendte unggutten hjemmepublikummet til himmels.

– Det er utrolig gøy. En kjempefin gutt og en bra fotballspiller. Han har vært veldig hissig på å få målpoengene sine. Så det var krona på verket i forhold til innsatsen hans i dag, sier Godset-trener Håkon Wibe Lund til Fotballnerd.no.

Her scorer Halldor Stenevik sitt første Godset-mål og blir matchvinner mot Rosenborg. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Ekstatisk Godset trener – det er jeg mest imponert over

Hovedtrener for Strømsgodset Håkon Wibe-Lund var høyt oppe etter en solid prestasjon på hjemmebane.

– Jeg føler det er bra energi og trøkk i gutta. Vi hadde definert kampplanen tydelig, og får en ball imot veldig tidlig. Og når det i tillegg er mot Rosenborg så er det en tøff oppgave, men disse gutta snur seg ikke tilbake. Det er jeg mest imponert over, sier Godset-treneren til Fotballnerd.no.

Strømsgodset dominerte store deler av banespillet, og skapte flere store sjanser. Lars Vilsvik og Halldor Stenevik på høyresiden var svært friske for vertene.

– Jeg synes vi er meget bra i førsteomgangen. Og i andreomgangen er vi også solide. Vi har gode kombinasjoner på begge kantene, og begge sidene våres funker i dag. Vi har også en spiss på topp som klarer å ta ned ballen, og vi får ettertrykk på dem. Så når vi gjør det vi skal, og har tempo i det, så er vi vanskelige å spille mot. Og i dag er vi et godt fotballag både offensivt og defensivt, oppsummerer Håkon Wibe-Lund til Fotballnerd.no.

Håkon Wibe-Lund og resten av Godset-apparatet i gledesrus etter Steneviks scoring i sluttminuttene. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Personlig revansj for Valsvik

Godset-kaptein Gustav Valsvik var en lettet mann etter kampslutt. For etter åpningsminuttene så det bekmørkt ut for den tidligere RBK-spilleren.

– Det er en veldig kjip start de første fem minuttene. Jeg begynte å tenke om det er slik det skal være i dag. Det var utrolig kjipt, og føltes som om jeg skulle bli syndebukken. Det gikk en liten film gjennom hodet, og tanker om fy søren til start. Syndebukk mot Rosenborg også videre, men det var bare å snu og kjøre på, sier Gustav Valsvik til Fotballnerd.no og fortsetter:

– Jeg er utrolig stolt over at vi bare fortsetter å male på. Vi kunne hatt et par mål i 1.omgang, men vi gjør ikke det. Men vi fortsetter og slipper oss ikke ned. De prøver å endre taktikken sin ved å ta ut meg i oppspillsfasen, men vi bare maler på og vinner fortjent.

Godset-kapteinen er svært fornøyd med gjennomføringen av kampen.

– Gjennom 90 minutter er det vi som kjører på. Rosenborg har et par sjanser i 2. omgang og kan jo egentlig punktere kampen. Det er det som kjennetegner Rosenborg, at de kan skape sjanser ut av nesten ingenting. Men alt i alt så er det vi som styrer spillet, og vi vinner fullt fortjent, oppsummerer stopperen til Fotballnerd.no og legger ikke skjul på at det var deilig å slå tidligere lagkamerater:

– Det er godt å slå tilbake. Jeg har masse gode kompiser og lagkamerater derfra, så litt ekstra godt er det jo selvfølgelig.

Valsvik innrømmer at han har satt sitt taktiske preg på analysen av kveldens motstander i forkant av oppgjøret.

– Jeg kjenner jo taktikken godt, og har jo vært med hele sesongoppkjøringen til Rosenborg. Så jeg hadde jo selvfølgelig masse informasjon. Jeg sa blant annet til trenerteamet at de liker ikke å komme på kunstgress og bli presset høyt, og kontra hardt på. Jeg sa at vi må bare tørre å peise på og springe over dem. Da visste vi at vi ville få muligheter. Og det gjorde vi i dag, avslutter Godset-kapteinen.

Hovedtrener Håkon Wibe-Lund bekrefter viktigheten av Valsviks analyser, og legger til den taktiske tilnærmingen underveis i kampen.

– Vi så litt på hvor mannsorienterte de er i midtbaneleddet. Så vi ville ha flere baller opp til Friday. I starten av kampen ønsket Rosenborg å lukke den muligheten, så da fikk vi jo Herman Stengel mer fri. I 2. omgang mannsmarkerer de oss mer, og da vurderer vi oftere muligheten til å bruke Friday, forklarer Wibe-Lund til Fotballnerd.no.

Følelsesladd døgn for Hareide endte i tap

Åge Hareide var ekstremt skuffet over prestasjonen på Marienlyst søndag kveld.

– Det er for store feil vi gjør assa. Vi kan ikke gjøre sånne feil på det nivået her, for da blir vi straffet. Det ble vi jo også, sier Åge Hareide til Fotballnerd.no og fortsetter:

– Vi bør drepe kampen, og sette 2-0 når Zachariassen er i gjennom der. Han er jo toppscorer, og pleier jo å score på de der. Så har vi sjansene til Holse i tillegg. Vi har jo mulighetene til å drepe kampen, men så blir vi altfor snille og gir det bort.

Åge Hareide var svært skuffet over prestasjonen søndag kveld. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Det var fremdeles en tydelig preget Åge Hareide som snakket ut om gårsdagens tragiske hendelse med danske Christian Eriksen i Parken.

– Det har vært et tøft døgn for meg. Uvissheten i starten og TV-bildene var helt forferdelig. Men bildene i etterkant av lagkamerater, supportere og helsepersonell var rørende. Jeg er veldig lettet over at det gikk bra, og det var varmende å se Christian smile i dag. Nå blir det viktig at de danske guttene får all den støtten de trenger, og det kommer de virkelig til å få hjemme i Parken, sier Åge Hareide til Fotballnerd.no.

Åge Hareide ble slått til ridder av Dannebrog og hyllet for en liten stund siden. Nå mener han det er en dansk kaptein som fortjener den samme hyllesten etter gårsdagens situasjon.

– Simon Kjær er en helt fantastisk fyr. Han er en enestående karakter for dette laget, og en ekte leder. Han fortjener annerkjennelse fra Dannebrog etter hans innsats i går. Han handlet raskt og viste hvilken fantastisk person han er for en hel fotballverden, avslutter Åge Hareide til Fotballnerd.no.

 

Slik stilte lagene:

Strømsgodset (4-3-3):

Myhra – Vilsvik, Valsvik, Gunnarsson, Parr – Stengel, Hove, Maigaard – Stenevik, Friday, Mawa.

Benk Strømsgodset: Sætra, Leifsson, Ipalibo, Mendy, Ingimundarson, Nyhagen, Krasniqi.

 

Rosenborg (4-3-3):

Hansen – Dahl Reitan, Hovland, Serbecic, Andersson – Hoff, Skjelbred, Zachariassen – Holse, Wiedesheim-Paul, Islamovic.

Benk Rosenborg: Tangvik, Augustinsson, Konradsen, Molins, Eyjolfsson, Tagseth, Sæter, Konradsen Ceide.

 

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Fotball diskuterer du også i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -