Veien til San Siro 2016

544
San Siro

Real Madrid mot Atletico Madrid. Byderby i finalen i verdens største klubbturnering, det i seg selv er ganske bemerkelsesverdig. At det samme skjedde for bare 2 år siden, er enda mer spesielt. Det sier noe om hvor stor Madrid er som fotballby, og det sier også noe om hvor dominerende Spania er som fotballnasjon. Sevilla har vunnet Europaligaen 3 år på rad. Som nevnt, for 2 år siden møttes Madrid-lagene i Champions League finalen. I fjor vant Barcelona finalen over Juventus. 

San Siro eller Stadio Giuseppe Meazza? (Vi bruker San Siro siden det står på UEFA sin sider). Den ligger i Milano og er hjemmebanen til AC Milan (da heter den San Siro) og hjemmebanen til Inter (da heter den Guiseppe Meazza). Dommer i kampen er britiske Mark Clattenburg som også dømte FA-cup finalen.

Vi ser litt på veien til finalen og det er vel ingen tvil om at det er Atletico som har hatt den tøffeste veien. I 1/8 finalen ble det straffekonkurranse mot PSV (litt uventet svakt av Atletico). I kvartfinalen ventet Barcelona og Atletico fightet seg til en 3-2 seier sammenlagt. I semifinalen ble det like tøft, da mot Bayern Munchen. Da ble det finaleplass på bortemålsregelen. Så det er ingen tvil om at Atletico har fått testet seg skikkelig på veien.
Real har hatt en noe lettere vei. Roma ble greit ryddet av veien i 1/8 finalen. Kvartfinalen ble drømmetrekning for Real. Wolfsburg skulle ikke være noen motstand for Real. Men det ble jevnere enn forventet. Wolfsburg vant 2-0 hjemme og sjokkerte Real. Det holdt akkurat ikke for tyskerne som tapte 3-0 i Madrid. Av lagene i semifinalen var nok Manchester City det laget Real ønsket seg. Det ble 1-0 sammenlagt og finalebillett.
Uansett, dette er tilbakelagt og har mindre betydning når finalen sparkes i gang. Oddsen har Real som favoritt med rundt 2,6 i odds. Atletico seier gir ca 3,2 i odds. Real er stort sett alltid favoritter mot Atletico, fordi historien tilsier det. Real er storklubben i Madrid. Det er de rike mot arbeiderklassen. Spiller for spiller er vel de fleste enige om at Real har et fortrinn.

Atletico har vist gang på gang at styrke, disiplin og knallhard jobbing betaler seg. I tillegg til en lojalitet til systemet og Diego Simone som er helt uten sidestykke. Det er også beundringsverdi hvordan de år etter år har mistet mange av sine beste spillere, men de kommer tilbake minst like sterke året etter. Torres, Forlan, Aguero, Falcao og Costa er eksempler på storscorere som har blitt kjøpt opp (Torre er riktignok tilbake igjen). Andre er De Gea. Cortouis ble hentet tilbake til Chelsea. Felipe Luis, prøvde seg i Chelsea og kom tilbake. Uansett alle disse navnene. Atletico har de siste 3 sesongene vært bedre enn de noengang har vært før. Men de er ikke i nærheten av pengebruken til Real (og en del av de andre store).

- Annonse -

Real har et kvalitetsmessig fantastisk godt lag, selv om lagmaskinen ikke er like sterk som hos Atletico. Real er mer avhengig av at en eller flere av stjernene skal gjøre noe genialt som avgjør kampen. Ronaldo har ikke alltid likt seg i de tøffe oppgjørene som det alltid blir mot Atletico. Atletico er vansklig å score mot. I ligaen har de kun sluppet inn kun 18 mål. Real har sluppet inn 34.
Spekulasjonene rundt Ronaldo har pågått lenge. Blir dette hans siste kamp for «Los Blancos»? En del mener å vite at han er svært nær en overgang til PSG. Han er 31 og fremdeles verdt en hel del. Har de en erstatter som er i nærheten av hans nivå? Mest sannsynlig ikke fordi det ikke finnes så mange (hvis det finnes noen). Sånn sett blir det spennende sommer.

Vi kommer til å få en tøff og tett kamp. Kampene mellom disse lagene er alltid harde. Atletico spiller alltid hardt. Det kommer til å bli masse temperament og mange «heite» hoder. Jeg regner med at Mark Clattenburg skal få nok å henge fingrene i. Vi får håpe for fotballens del at kampen ikke avgjøres på en feil avgjørelse.

Lagene har stort sett fullt mannskap, men Real fikk nylig en skade på Varane som gjør at han også mister EM. Forventede lagoppstillinger:
Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Ronaldo, Benzema, Bale.
Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Godin, Savic, Felipe Luis – Saul Niguez, Augusto Fernandez, Gabi, Koke – Griezmann, Torres.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -