VfL Osnabrück er serieledere – Derby endte uavgjort

91

VfL Osnabrück har tatt førsteplassen i 3. Liga. Klubben vant 1-0 mot Fortuna Köln og leder serien med 18 poeng. Uerdingen mistet serieledelsen etter 1-2-tapet mot Zwickau, og er et av fire lag bak Osnabrück med 16 poeng. Unterhaching spilte uavgjort i derbyet mot 1860. Karlsruhe vant i Aalen.

VfL Osnabrück – Fortuna Köln 1-0

Begge lag spilte offensivt fra begynnelsen. Mens Osnabrück hadde de beste mulighetene i starten, fikk Köln etter hvert gode sjanser. Den største sjansen hadde Robin Scheu på overtid da Nils Körber reddet hans skudd i stolpen.

Tre minutter etter pausen sørget Marc Heider for Osnabrücks ledelse. Deretter hadde Osnabrück en del sjanser til å øke ledelsen. Også Köln spilte offensivt, men kom ikke til noen veldig gode muligheter.

SpVgg Unterhaching – TSV 1860 München 1-1

To plasser og to poeng bak Osnabrück ligger Unterhaching. I derbyet mot 1860 München kontrollerte Unterhaching kampen, men hadde kun få muligheter. 1860 skapte heller ikke mye, og hadde en stor sjanse på overtid av første omgang.

I andre omgang tok det ti minutter før Adriano Grimaldi sendte 1860 i føringen. Begge lag var deretter farlige. Unterhaching hadde den største muligheten etter 78 minutter: Sascha Mölders felte Finn Porath, og hjemmelaget fikk tildelt et straffespark. Marco Hiller reddet både straffen og returen fra Josef Welzmüller. Rett før overtid kom Unterhaching likevel til den fortjente utligningen ved Stefan Schimmer.

KFC Uerdingen – FSV Zwickau 1-2

Kampen var jevn i første omgang. Uerdingen hadde ballen mest, men klarte ikke å skape noen sjanser, også fordi Zwickau jobbet aggressivt mot ballen. Dermed utviklet det seg en kamp uten mange målsjanser.

I andre omgang ble det flere avslutninger. Etter tjue minutter sendte Toni Wachsmuth gjestene i føringen. Stefan Aigner utlignet fem minutter senere, men etter fem nye minutter scoret Nico Antonitsch Zwickaus andre mål for dagen. Uerdingen tapte ikke bare kampen, men også Johannes Dörfler som fikk sitt andre gule på overtid.

VfR Aalen – Karlsruher SC 1-3

Etter seieren mot Aalen er også Karlsruhe et av lagene med 16 poeng. Lagene kreerte sjansene først etter halvspilt omgang. Anton Fink scoret det eneste målet før pausen og sørget for Karlsruhes ledelse.

Rett etter pausen utlignet Marcel Bär. Kun ti minutter sendte Marc Lorenz gjestene på nytt i føringen. Tjue minutter før slutt avgjorde Marvin Pourie kampen. Aalen ga ikke opp og hadde noen flere avslutninger, men lyktes ikke med å score flere mål.