Vi har tatt en prat med mannen som startet opp Bundesliga Norge

479

Bundesliga Norge ble starten på noe spesielt for alle som følger med Tysk-fotball her til lands. Her kommer planene, historien og formålet med oppstarten. Vi har snakket med grunnleggeren av Bundesliga Norge Markus Engen.

Fotballnerd.no: Hvordan startet du opp Bundesliga Norge?

Markus Engen: Jeg startet opp Bundesliga Norge sommeren 2013. Egentlig bare for å ha noe å drive med mens jeg ferierte i Tyskland og Hellas.

Fotballnerd.no: Viste du noe om at det kunne bli ett markedet for tyskfotball i Norge?

Markus Engen: Den gangen var jeg 17 år, så der og da visste jeg ikke noe særlig annet enn at det var mange som likte tysk fotball. Men tysk fotball har blitt mer og mer populært siden, og nå har jeg ser jeg at det er et større marked for tysk fotball i Norge. Potensialet er der.

- Annonse -

Fotballnerd.no: Du må fortelle litt om historien bak det hele?

Markus Engen: Tja, jeg har alltid vært en som har elsket fotball og fulgt med all verdens ligaer, og spesielt tysk fotball. Mens de store ligaene som Premier League, Ligue 1 (Fransk fotball) og Championchip (Championchip Norge) blant annet hadde ildsjeler som serverte oss overgangsrykter og andre nyheter oversatt til norsk, så savnet jeg en bruker som hadde fokus på tysk fotball og spesielt Bundesliga. På et blunk opprettet jeg en twitter-kontoen Bundesliga Norge – inspirert av Fransk fotball og Championchip Niorge.

Fotballnerd.no: Du ordnet en Twitter-konto tilbake i 2013. Hvem var dine “følgere”, som var viktig å nå frem til?

Markus Engen: I starten hadde jeg følgere som likte Bundesliga, og det var også meningen.

Fotballnerd.no: Hvor langt tid brukte du på å bestemme deg for at nå skal det bli en nettside. Hvor fokuset skulle rettes på tysk fotball?

Markus Engen: Det var når vi passerte 200 følgere at jeg bestemte meg for en nettside, men jeg var ikke noe kjent med hvordan jeg kunne fåt det til. Heldigvis ble jeg ble kjent med en som syns jeg gjorde en god jobb, og som hjalp meg med logo og nettside. Det utviklet seg til å bli stort, og man så interessen også. Interessen og følger strømmen gjorde det også mulig til å samarbeide med andre som vill bli en del av det, og skrive om tysk fotball. Så det ble ikke så vanskelig å rekruttere nye skribenter.

Fotballnerd.no: Hva var ditt fremste “hovedmål” når du startet www.blnorge.com?

Markus Engen: Ha det moro, og kunne formidle nyheter fra verdens beste liga på norsk.

Fotballnerd.no: Hvordan var de første artiklene på www.blnorge.com?

Markus Engen: Typiske «Før runden» artikler og generelt vanlige artikler. Hadde også et fokus på reiseguider, og særlig steder jeg har besøkt og sett kamper selv. Reiseguidene på den tiden og i senere tid har høstet gode tilbakemeldinger, så det er hyggelig!

Fotballnerd.no: Hvordan var reaksjonene fra det norske folk, på at det var en fotballnettside kun for tysk fotball?

Markus Engen: Det vet jeg ikke noe om.

Fotballnerd.no: Resten av historien er jo noe for seg selv. Hvordan synes du markedet for tysk fotball er i Norge nå?

Markus Engen: Godt marked. Etter at Viasat kjøpte rettighetene så er det virkelig lys i tunnelen. Jeg er ikke lenger en del av Bundesliga Norge, men Joakim som tok over for meg vet jeg har ambisjoner og er rett mann til å utvikle konseptet og kanskje skape en samarbeidsplattform mellom Bundesliga Norge, tilhengere av tysk fotball og Viasat.

Fotballnerd.no: I år så er det femårs jubileum for Bundesliga Norge. Nå i 2018 har Bundesliga Norge sin Twitter-konto 1200 følgere, og på Facebook nærmere 800 likes. Hva tenker du om det?

Markus Engen: Ikke overrasket. Er det noe som aldri på upopulært så er det tysk fotball. Det hjelper selvfølgelig at klubbene oppnår suksess i Champions League, og det hjelper at flere nordmenn spiller i Bundesliga.
Hva gjør Bundesliga og tysk fotball så spesielt?
God supporter- og tradisjonskultur. Det er et vanvittig trykk før, under og etter kampene. Supporterne og klubbene lager et fantastisk arrangement på kampdagene og viser at fotball er så mye mer enn to ganger 45 minutter. Jeg ble fortalt første gangen jeg skulle se Borussia Dortmund på Signal Iduna Park at hvis kampen starter 15.30 på en lørdag, så måtte jeg opp tidlig på morgenen, og bli med på oppvarmingen som startet som regel fem timer før. For da startet den harde kjernen. I Norge så kommer folk flere minutter etter kamper omtrent, så det er litt av en kontrast.

 

Vi takker Markus Engen for et intervju rundt oppstarten av Bundesliga Norge.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -