-Viktig å være til stede i nuet

341
Louise Rodgers Holte er Sarpsborg 08 sin nye mentale trener. Foto: Sarpsborg 08

Nå har både Sarpsborg og Rosenborg ansatt nye mentale trenere. Det er ei rutinert dame som har fått jobben i Østfold-klubben.

Hun har bred erfaring med å jobbe med å jobbe med toppspillere. Louise Rodgers Holte er mental rådgiver for Kristoffer Ajer, Sondre Tronstad, Zymer Bytyqi og Synne Skinnes Hansen pluss et titalls andre spillere.

-Jeg hjelper spillere i Eliteserien, Obos-ligaen, Asia, Danmark og Ungarn, sier Louise Rodgers Holte til Fotballnerd.no.

I tillegg jobber hun ved Telemark Toppidrettsgymnas og driver med master i psykologi og coaching.

- Annonse -

50 prosent stilling
Nå er hun også ansatt i en 50 prosent stilling i Sarpsborg 08.

-Det var Thomas Berntsen som ringte meg i romjulen og spurte om det kunne være aktuelt og noe de ønsket inn i teamet. Klubben hadde gode erfaringer fra perioden med Trond Lunåshaug så jeg skal bygge videre på dette, sier Holte til Fotballnerd.no.

Hun er opptatt av at det er viktig å være mentalt til stede på fotballbanen.

– Fotball består av flere faktorer som fysisk kapasitet, teknisk og taktisk kapasitet. Hodet er som en mental motor, sier Holte.

Les også: Strømsgodset-talent har signert proffkontrakt

Louise Rodgers Holte er Sarpsborg 08 sin nye mentale trener. Foto: Sarpsborg 08

Viktigheten av å være til stede i nuet
Hun skal hjelpe Sarpsborg-spillerne både som lag og individuelt.

-Hva de trenger individuelt og kollektivt sett, finner vi ut av etter hvert. Det handler kollektivt om mestringstroen. Det er viktig å være til stede her og nå under treninger og kamper og hvordan man spiller hverandre gode, sier Holte.

Hun understreker viktigheten av å være til stede i nuet.

-Det er helt avgjørende. Den største frykten utøvere har er frykten for å gjøre feil. Før en kommende kamp er det viktig å tenke på hvilken nøkkel som skal løses, sier Holte.

Les også: Christensen til Vålerenga

Skal også coache Stahre
Hun eksemplifiserer:

-Hvis du eksempelvis i en fotballkamp er borti ballen i 45-60 sekunder, så handler det hvordan man skal opptre med å skape og nekte rom resten av tiden. Resultater er framtid. Det handler om å løse arbeidsoppgaven der og da, sier Holte.

Hun skal også coache trenerteamet i Sarpsborg 08 deriblant trener Mikael Stahre.

-Jeg må bli kjent med ham før jeg vet hva jeg kan hjelpe ham med, men det er meningen at jeg skal være en sparringspartner og samtalepartner for trenerteamet. Mikael er dyktig til å se utøverne og jeg skal hjelpe ham videre med det. Det er også viktig å få med at alt som blir sagt til meg er taushetsbelagt, sier Holte.

Rosenborg henter også mental trener
Martin Langagergaard har skrevet under en toårskontrakt med Rosenborg som mental trener. Dansken jobbet sist i RBK i perioden 2008-2011 og er nå tilbake i støtteapparatet.

Langagergaard har i tillegg til Rosenborg jobbet mange år med prestasjonspsykologi i Aalborg og senest FC København under Ståle Solbakken. Han har også jobbet som konsulent for Beredskapstroppen i flere land, deriblant Norge og Danmark.

– Jeg ser frem til å jobbe i Rosenborg igjen og er allerede i gang med arbeidet, sier Langagergaard til Rosenborgs nettside.

Les også: Stjørdals/Blink har hentet kantspiller

Digitalt møte med RBK-gruppen
Dansken hadde et digitalt møte med hele spillergruppen da laget var på Frøya i forrige uke. Det samme har han gjort med støtteapparatet. Om ikke lenge starter en-til-en-samtaler med spillerne.

– Jeg skal være deres mentale trener enten det gjelder prestasjonsutvikling, lederutvikling, forventningspress eller motivasjon. Men i første omgang skal jeg bli kjent med dem. Etter hvert vil det sikkert være ulikt behov hos den enkelte spiller, sier han.

Les også: RBK signerer trønder

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -