Vil AC Milan noen gang bli store igjen?

744

Som vi alle vet så var AC Milan et av de største lagene i verden for bare noen år siden. Med Champions League gull senest i 2007 og seriegull senest i 2011. Totalt sett i historien har Milan vunnet Champions League hele 7 ganger. Det er nest mest av alle klubber, bak Real Madrid som nå har 11 Champions League triumfer. Milan har også 18 Serie A titler, og de har vunnet den italienske cupen 5 ganger. Men hva skjedde med laget som laget som slo alle? Hva skjedde med laget som slo Liverpool i Champions League finalen i Athen 2-1 i 2007?

Med spillere som Kaká, Ronaldinho, Seedorf, Maldini, Inzaghi, Nesta, Pirlo, Gattuso, Dida osv. vant AC Milan nesten alt som går an å vinne for et klubblag. Men etter at disse stjernene forsvant, så har også laget i seg selv forsvunnet. Etter ligatittel i 2011, 2. plass i 2012 og en 3. plass i 2013, så har AC Milan prestert å havne på en 8. plass i 2014, en 10. plass i 2015 og nå en 7. plass i 2016. I årets sesong klarte de å ende opp med å være 34 poeng bak serievinner Juventus. Har laget forfalt bare på grunn av at stjernegalleriet forsvant fra klubben? Eller var det endringen av taktikken og manager som gjorde at klubben mistet sin storhet? I triumfsesongen i 2007 spilte AC Milan med en diamantformasjon på midten. Formasjonen til AC Milan er kjent som 4-1-2-1-2, og den var med å spille lag som Liverpool, Manchester United, Juventus, Inter Milan osv. rett inn i pølseboden. Nå derimot spiller de samme taktikk som Barcelona, i en 4-3-3 formasjon, men de Milan spiller på langt nær like bra som katalanerne. Så hvorfor er de ikke lenger med i kampen om europatriumfer, og ligatitler?

Alberto Gilardino var bare én av målscoreren da AC Milan banket Manchester United 3-0 på San Siro i Champions League's semifinal i 2007. Vil slike scener noen gang bli sett hos Milan igjen?
Alberto Gilardino var bare én av målscoreren da AC Milan banket Manchester United 3-0 på San Siro i Champions League’s semifinal i 2007. Vil slike scener noen gang bli sett hos Milan igjen?

Det kan være fordi de ikke har en enorm stjerne i klubben som kan hjelpe dem til å ta en triumf. Senest i 2011, når Milan vant ligaen for siste gang, hadde de Zlatan Ibrahimovic som løftet opp laget og var en stor hjelp til å vinne ligaen. Den sesongen hadde de også andre stjernespillere som hjalp dem å vinne ligaen, men personlig tror jeg at det var signeringen av Ibrahimovic som virkelig gjorde at de hevet seg over de andre klubbene i Serie A. Denne sesongen hadde de som nevnt også andre stjernespillere som Gattuso, Pirlo, Inzaghi, Nesta, Seedorf osv. Så de hjalp selvsagt også veldig mye for å få sikret ligagullet.

Var det denne mannen som var skyld i AC Milan's forrige triumf?
Var det denne mannen som var skyld i AC Milan’s forrige triumf?

Noe annet som kan være problemet til Milan, er at de ikke holder på manageren sin i lengre tid. Det er selvsagt forståelig at styret velger å sparke manageren når de havner midt på tabellen i en liga de før har vært helt i toppen av, men om klubben skal kunne bli stabil under samme spillestil, så bør de holde seg til en manager i lengre tid og la han få en sjanse til å snu skuta. De to siste periodene hvor AC Milan har vært gode, så har det vært fordi de har hatt en manager i en lengre periode. Fra 2001-2009 hadde de Carlo Ancelotti, som skaffet dem blant annet både Champions League gull i 2003 og 2007 og Serie A gull i 2004. Og fra 2010 til 2014 hadde de Massimiliano Allegri som skaffet dem Serie A gull i 2011. Disse manageren fikk riktignok ikke sparken fra Milan, og det er derfor ikke Milan sin feil at de måtte på jakt etter en ny manager. Men allikevel er det Milan sin skyld at de har hatt 5 forskjellige managere siden Allegri’s avgang i 2014. Seneste manager som ble sagt opp var Christian Brocchi som var manager i en liten periode fra april 2016 til juni 2016 etter sparkingen av Sinisa Mihajlovic. Så nå spørs det om de har funnet riktig mann i Vincenzo Montella som overtok nå i sommer etter Brocchi.

- Annonse -
Ancelotti og spillerne med Champions League gullet i 2007.
Ancelotti og spillerne med Champions League gullet i 2007.

Montella har tidligere vært manager i Roma, Catania, Fiorentina og Sampdoria før han nå har tatt over AC Milan. Er Montella rett mann? Det er vanskelig å vite, ettersom han ikke har en lang manager karriere bak seg, og ettersom han det beste han har klart er en 2. plass i den italienske cupen med Fiorentina i 2014. Men dersom Montella får de riktige kjøpene og får taktikken i orden, samtidig som han får lengre tid i klubben enn det de 5 andre managerene før ham fikk, så er det ingen grunn for at Montella ikke skal lede AC Milan tilbake til sin gamle storhetstid slik de var på 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet hvor de vant totalt 7 ligatitler og 4 Champions League gull.

Vincenzo Montella er Milan's nye manager. Kan han bringe Serie A gullet tilbake til San Siro?
Vincenzo Montella er Milan’s nye manager. Kan han bringe Serie A gullet tilbake til San Siro?

Så langt har Milan signert Lapadula fra Pescara og Vangioni fra River Plate, mens de har Fernando Torres dra gratis til Atlético Madrid og solgt El Shaarawy til Roma for rundt 13 millioner euro. Milan må nok ha et par signeringer til i sommer, uten at det er veldig enkelt for meg å vite hvem som er tilgjengelig på markedet for en klubb som endte på 7. plass i Serie A denne sesongen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -