Villareal lager problemer for Barcelona

392

Et av to store oppgjør i La Liga i dag. Villareal mot Barcelona. Barcelona fikk en gave i går da Atletico tapte. Dagens kamp mot Villareal og neste runde mot Real Madrid er regnet for å være de to største hindrene på veien til et nytt La liga gull.

Villareal – Barcelona 2-2
El Madrigal, søndag 20. mars. Dommer: Jose Maria Sanches Martinez
Scoringer: 0-1 Rakitic (20), 0-2 Neymar (41 str.), 1-2 Bakambu (57), 2-2 Mathieu (o.g. 62).

Kampen startet veldig friskt, litt i friskeste laget for Barcelona. Før minuttet var gått, hadde Bakambu rundet Piquet og lagt inn foran mål. Der kom Soldado, men når ikke opp, det blir litt klabb og babb og ballen treffer Alba og går i stolpen og Bravo får kontroll. Det var nær ved å bli en skikkelig kalddusj for gjestene. Villareal hadde videre et par brukbare muligheter ved Bakambu, men de hadde ikke marginene på sin side. Etter de første 10 minuttene får Barcelona spillet inn i sitt tempo og mønster. Etter 20 minutter får Barcelona et frispark midt på hjemmelagets halvdel. Messi legger inn i feltet i retning av Suarez, men et langt forsvarsbein hindrer den i å nå fram. Klareringen foran Suarez går rett i beina på Rakitic og han bredsider inn 1-0. Et lag i medgang har også marginene med seg. Etter 40 minutter får Bakambu nok en mulighet og det lykkes ikke. Derimot kontrer Barcelona, Messi får etterhvert ballen og trer gjennom Neymar. Han kommer alene med keeper og blir felt. Klar straffe. Neymar tar den selv og sender keeper til venstre hjørnet og setter ballen midt i mål. 2-0.

Med ledelse 2-0 kan de virke som om Barcelona tror at jobben er gjort. Etter 12-13 minutter begynner Enrique å bytte på forsvaret. Han tar ut Piquet, trolig pga. kortet han pådro seg tidlig i kampen. Mathieu kommer inn. Retter kommer Alves inn for Arda og Sergi Roberto blir flyttet fra back til midtbane. Det skjer noe med balansen i forvaret, og det tar ikke lang tid før det blir stor sjanser. Denis Suarez skyter og Bravo gir retur. Der dukker Bakambu opp og setter inn reduseringen. Bare 5 minutter senere får Villareal corner. Den treffer Soldado og han header via Mathieu og forbi en utspilt Bravo. Det er selvmål, fordi headingen til Soldado vill ikke ha gått inn uten at Mathieu hadde vært borti den. Serielederen var veldig tamme i denne perioden, og ga fra seg en ledelse og et initiativ i kampen som virket litt unødvendig.

Nå er Villareal et godt fotball lag, og det var ikke ufortjent at de fikk med seg et poeng her. Barcelona får trøste seg med at Atletico tapte for Gijon i går.