Vinneren av Eredivise avgjort i siste runde

146

Med Nederland som en av de få ligaene der vinneren enda ikke har blitt kronet, sto kampen mellom Ajax og PSV helt inn til siste spark på ballen. Før runden var lagene A-poeng, men Ajax hadde en vesentlig bedre målforskjell. Så utgangspunktet var enkelt: PSV måtte vinne borte mot Zwolle, samtidig som Graafschap måtte holde Ajax til poengdeling eller ta alle tre poengene.

Med en seiersrekke som har gått siden tapet mot nettopp Ajax 20. mars, har Eindhoven-klubben klart å holde følge med serielederen. Begge lagene har gjennom sesongen inntatt #1 plassen, for å så gi den fra seg. Og det ble drama helt inn.

Hendelsesforløp: 

Det ser bra ut for Ajax allerede etter 15 minutter. Younes sender Ajax i ledelsen, mens Zwolle skaper flere farlige sjanser mot PSV.

- Annonse -

Men så føler plutselig PSV også alvoret i situasjonen. Etter å ha svidd en enorm sjanse alene mot keeper, får Locadia curlet ballen i hjørnet, og lagene er igjen A-poeng.

Mens Ajax kjører sin kamp, dukker PSV`s toppscorer opp like før pause. Luuk De Jong kan fort havne på listen til større klubben til sommeren. Den høyreiste spissen får sin 24 scoring etter en corner og skaffer PSV noe pusterom.

Både PSV og Ajax leder til pause, og med 45 minutter igjen å spille er det fortsatt svette å se hos begge supportergrupper.

Litt mer svett blir nok supportklubben til Ajax etter 55 minutter. Graafschap som allerede har blitt sendt ut i nedrykskvalikk sjokkerer hovedstads klubben. Bryan Smeets er ukjent for de fleste, men jeg kan tenke med at PSV kommer til å gi han en hall of fame. Midtbanespilleren setter utlikningen som sender PSV i førersete.

Zwolle vil nok heller ikke at seriemesteren skal feire trofeet på sin hjemmebane. Og etter 65 minutter kommer reduseringen. Bekymrede PSV-supportere med ørepropper og mobilen tunet inn på kampen i Doetinchem (Byen De Graafschap holder til)  Ouasim Bouy står bak målet.

Men rett fra avspark svarer PSV. Igjen er det toppscoreren de Jong som redder PSV. Men med 25 minutter enda igjen på klokken kan Ajax komme tilbake med en ny scoring.

Det gjør de ikke, og til tross for neglebiting på PSV, så tar klubben sitt andre mesterskap på rad og er dermed klar for en ny runde med Champions League.

For ordens skyld: Slik endte tabellen:

[soccer-info id=’7′ type=’table’ columns=’#,Team,P’ /]

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -