Viste ut feil mann – Tromsø med protest

510
Bilde: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

(Tromsø – Sarpsborg 0-2) Det var spilt 10 minutter i kampen da episoden som alle snakker om etter kampen oppstod. Kent-Are Antonsen dro ned Ibrahima Koné i feltet.

Artikkelen er utarbeidet av Ronny Aasmundseth og Torbjørn Andersen

Dommer Marius Hansen Grøtt dro opp det røde kortet, men det ble vist til Anders Jenssen. TV-bildene viste også klart at det var Kent-Are Antonsen som skulle sett det røde kortet.
Det ble dømt straffespark til bortelaget og Koné scoret på det straffesparket.

-Følger kampplanen perfekt
Jonathan Lindseth økte ledelsen til 2-0 etter 24 minutters spill. Etter det kontrollerte gjestene fra Sarpsborg kampen og vant 2-0. Det var sarpingenes første seier i Eliteserien siden 3. oktober i fjor.

-Vi følger kampplanen perfekt de første minuttene, og får satt et visst trykk på dem! Vi får et mål på straffe og fortsetter og trykke ut første omgang, sier Sarpsborgs Nicolai Næss og fortsetter:

-I andre omgang har vi en plan om å være kompakte og ikke slippe til Tromsø. Det lykkes vi med og tar med oss tre poeng, sier Nicolai Næss til Fotballnerd.no.

– Vi kommer jo veldig skjevt ut
Tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen fornøyd med innsatsen tross tap.

– Vi kommer jo veldig skjevt ut med rødt kort og straffespark. Så slipper vi inn nok ett mål på dødball. Etter det kjører vi kampen helt til mål med 10 mann mot 11. Kjipt at vi ikke får med oss noe etter en tøff kamp der vi måtte springe for en ekstra. Veldig fornøyd med måten vi står opp på, og ikke gir opp selv om det er vanskelig, sier Yttergård Jenssen til Fotballnerd.no

Tromsø har lagt inn protest
Tromsøs Team-manager, Lars Petter Andressen, sier til Nordlys at klubben protesterer på det røde kortet.

–Det er tydelig at feil mann har blitt vist ut, og vi har lagt inn protest på det. Selvfølgelig. Jeg har vært i dommergarderoben. Det er de klar over de og. Jeg håper og tror at Anders kan være klar til neste kamp, sier Andreassen til Nordlys.

Yttergård Jenssen sier til Fotballnerd.no om at de prøvde å gjøre dommer Marius Hansen Grøtta oppmerksom på at feil mann ble utvist:

– Vi prøvde å nå frem til dommeren med at Anders (Jenssen) ikke var involvert flere ganger. Men vi ble kontant avvist.