VM 2018: Gruppe H avslutter første runde av gruppespillet

189

Gruppe H- inneholder land fra fire forskjellige kontinenter, i dag skal dem avslutte første runde av gruppespillet i VM.

VM i Russland startet torsdag i forrige uke, når vertsnasjonen Russland spilte åpningskamp mot Saudi-Arabia. I dag tirsdag skal også gruppe H, i aksjon som også skal avslutte første runde av gruppespillet. Denne gruppen er den eneste med land fra «fire-forskjellige kontinenter», Europa, Afrika, Asia og Sør-Amerika.

I dag skal Colombia opp mot gruppens dårligste lag Japan, mens Polen møter Senegal. Hvor den sistnevnte kampen blir i hovedsakelig et møte mellom de to stjernen på hvert sitt lag, Polens Robert Lewandowski og Senegals Sadio Mané.

De to spillerne har hatt voldsomt med suksess i henholdsvis Bayern München og Liverpool, og det er også de to stjerner, som trenerne fremhever ekstra, når dem skal forklare hvordan landet oppnår suksess i VM.

– Sadio har noe helt unikt fordi han er uforutsigbar. Ingen kan virkelig merke ham eller stoppe ham. Han er veldig god.

- Annonse -

– På ethvert tidspunkt kan han gjøre en forskjell i kampen, med en dribling eller en pasning, sier Senegals landslagsjef, Aliou Cissé, ifølge AP.

Robert Lewandowski har scoret 55 mål på 95 landskamper for Polen, og landslagstreneren til Polen Adam Nawalka mener, at hans stjerneangriper har et voldsomt talent, som kommer av hardt arbeid gjennom livets harde skole i Polen, og senere i de to tyske klubben.

– Jeg tror, at Robert Lewandowski kan være et godt eksempel for andre spillere på, hvordan du kan oppnå suksess med små midler, og mye lek med fotballen i oppveksten, sier Nawalka ifølge AP.

Lewandowskis lagkamerat i Bayern München. James Rodriguez ble den storehelten for Colombia i forrige VM. Med seks scoringer ble han VMs toppscorer, og kort tid etter mesterskapet ble han solgt til Real Madrid.

Før han senere havnet i Bayern München. Nå er det høyst usikkert om 26 årige midtbanestjernen, vil bli å se i åpningskampen mot Japan, rapportene går ut på at han sliter med en del små skader inn mot VM.

– Vi må vente og se, hva legene finner ut i timene før kampen. Vi har nok av alternativer , i troppen ser større og sterke en i 2014, sier Colombias Landslagsjef José Pékerman på pressekonferansen.

Kampen mellom Colombia – Japan starter i dag klokken 14:00 på TV2, mens kampen mellom Polen – Senegal starter 17:00 på TV2.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -