VM 2018: VM-Magasinet, dag 1

168

Endelig er dagen kommet fra 14. juni til 15. juli, skal vi få servert VM i Fotball fra Russland.

Det 21. VM i fotball vil gå av stabelen mellom 14.juni og 15.juli 2018. I dag er det åpningskampen i VM. Vertsnasjonen «Russland – Saudi- Arabia», får æren av å sparke i gang VM. Kan den russiske bjørnen i Øst, lever til tross for et mesterskap som er omdiskutert blant fotball supportere rundt om i verden. Det har vært snakk om korrupsjon og kjøpt FIFA stemmer.

Det ble en storstilt åpningsseremoni med taler fra blant annet FIFA-president Gianni Infantino, og underholdning fra Robbie Williams på Luzhniki stadion (Moskva). Det var den eneste kampen fra dag en av VM i Russland. Når vertsnasjonen Russland og Saudi-Arabia fikk åpne mesterskapet. Russland kunne ikke drømme om en bedre start på deres eget mesterskap. Det var en kamp som de fleste trodde Russerne skulle vinne. Men de knuste gruppe motstanderen Saudi-Arabia med sifrene 5-0. I en kamp hvor vi fikk et par praktscoringer fra hjemmelaget. Hvor vi ikke kommer utenom Villareal-spilleren Denis Tsjerysjev sitt praktscoring fra 20 meter.

Kamprapport: Vertsnasjonen med stor seier i åpningskampen

I et mesterskap hvor Frankrike, Tyskland, Spania, Brasil er det store favorittene til VM-gullet i Russland.  Foruten vinner skal det tas ut et all star team, det skal kåres turneringens beste spiller, toppscorer osv. Det er alltid også tradisjon for at vi får se noen nye stjerner som virkelig får sitt endelige gjennombrudd. Det er mange etablerte stjerner som sikkert vil skinne og noen man forventer det store av som ikke innfrir. VM i Russland spilles

- Annonse -

Nyheter fra VM 2018

Alle frykter at voldelige supportere, skal stjele overskriftene i løpet av mesterskapet. Myndighetene selv har rustet sikkerheten rundt samtlige VM-arenaene, og sier at dem vil slå knallhardt ned på alle som forsøker seg på noe. Det virker som et mesterskap som er i  «vinden» for de fleste som er reist til mesterskapet. Selvsagt er det veldig smått med Nyheter fra VM på dag 1 av mesterskapet.

Morgendagens kamper 15/6

Allerede på dag to får vi VMs første storkamp når Portugal og Spania møtes i Sotsji. Men før den tid skal vi ha to andre kamper. Først ut er Egypt – Uruguay i gruppe A. Så skal Marokko – Iran i ilden. Så storkampen Portugal – Spania, hvem er best på den iberiske halvøyen.  

EGYPT – URUGUAY (Gruppe: A)

Første runde i gruppe A skal avsluttes med kampen Egypt – Uruguay. Egypt er med i sitt første verdensmesterskap siden VM i 1990. Deres storestjerne Mohamed Salah ble friskmeldt, men tvilsom til at han starter kampen. Uruguay som ble nummer fire i VM i Brasil for fire år siden. For Uruguay sin del er det ingen skader å melde om i troppen, og det sør-amerikanske laget starter etter alle solemerker med både Luis Suarez og Edinson Cavani på topp.

MAROKKO – IRAN (Gruppe: B)

Disse to lagene er i samme gruppe som Spania og Portugal. Ingen forventer at noen av de to lagene skal ta seg videre. Marokko har ikke hatt suksess i VM siden 1986, da de vant gruppen sin foran England, Polen og Portugal. I dag venter Iran som kun har vunnet én kamp i VM tidligere. Det er også første gangen de to lagene møtes i et VM.

PORTUGAL – SPANIA (Gruppe: B)

Gruppespillets største kamp får vi tidlig. Når de to erkerivalene møtes til dyst i gruppe B. Her vil det kry av verdenstjerner på begge lag, og den største spiller på Portugal. Begge lagene kommer fra meget gode VM-kvalifiseringer i Europa der Spania kun hadde ett eneste poengtap, borte mot Italia. Portugal hadde også kun ett poeng tap, tap borte mot Sveits. Kampen om makten på den liberiske halvøyen vil utspille seg i Sotsji.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -