VM i Qatar: Kan Frankrike forsvare tittelen?

246
Foto: Unsplash

Det er over, det er over! Vi kan absolutt alle fortsatt huske 16. november 2021. Dagen da det var klart at landslaget vårt ikke skulle til Qatar for VM. Trenerteamet og spillerne rundt superstjernen Erling Haaland måtte først takle sjokket. Vi ønsket virkelig å satse på laget vårt at de skal klare seg gjennom gruppespillet for første gang i sin andre verdenscupdeltakelse. Likevel nærmer VM i Qatar seg og med det spørsmålet: hvem blir verdensmester?

Som regjerende verdensmestere er Les Bleus spesielt i fokus! Franskmennene viste allerede ved siste VM at de er blant de beste. Men denne gangen blir det enda vanskeligere for dem, for det handler om å forsvare tittelen. Kan de gjøre det? Vi stilte oss også dette spørsmålet og vil gjerne se nærmere på temaet i denne artikkelen.

Gjennomgang av guttenes verdenscupkvalifisering

Som hver av oss allerede vet, klarte ikke landslaget vårt å kvalifisere seg til verdenscupen. Dette er en stor skuffelse for laget som har utviklet seg så godt de siste årene. Men det er også en vekker for laget, som må være ærlige med seg selv og jobbe med sine svakheter slik at vi kan gjøre det bedre i de neste kvalifiseringskampene.

Ståle Solbakkens gutter klarte å vinne fem ganger i kvalifiseringen, men med to tap og tre uavgjorte i de andre kampene var det ikke nok. Til slutt endte vi med 18 poeng bak Nederland og Tyrkia. Dette er åpenbart en stor skuffelse for alle involverte. Spillerne, trenerne og fansen gledet seg så mye til å kvalifisere seg til VM og ble skuffet da de innså at det ikke var nok. Nå er det opp til teamet rundt superstjernen Erling Haaland å bearbeide denne skuffelsen og lære av kvalifiseringen. Skal Norge ha en sjanse i neste VM, må laget lære seg å tvinge frem et skittent mål.

- Annonse -

Frankrikes vei til VM

Frankrike er absolutt en av favorittene til tittelen i det kommende VM 2022 i Qatar. Trener Didier Deschamps sitt lag kjempet en veritabel mål kamp med Kroatia i den siste verdenscupfinalen i Russland, men Les Bleus vant til slutt 4-2! Siden den gang har de båret fotballens krone.

Franskmennene har en sterk generasjon spillere som har hatt mye suksess de siste årene. Spillere som Antoine Griezmann, Kylian Mbappe og Paul Pogba er spillere i verdensklasse som er i stand til å avgjøre kamper alene. Med denne troppen ønsker Frankrike å forsvare tittelen. I følge gjeldende status er alle 25 spillere unntatt N’Golo Kanté tilgjengelige for treneren. Forsvarskanten sliter for tiden med kneproblemer, dato for retur er foreløpig ikke kjent.

I kvalifiseringskampene hevdet det franske landslaget seg selvsikkert og tapte ingen av kampene sine. I gruppe D vant laget mot Ukraina, Finland, Bosnia-Hercegovina og Kasakhstan.

Motstanderne i gruppen

Frankrike starter VM i Qatar som forsvarende mester. Trener Didier Deschamps’ side er de klare favorittene som går inn i gruppe D, hvor de møter Australia, Danmark og Tunisia. Danskene er absolutt det sterkeste laget i gruppen, men franskmennene har ofte vist tidligere å vinne mot sterke motstandere.

Australia er kanskje ikke en fotballmakt, men de har konsekvent prestert bra de siste årene og har ikke kvalifisert seg til verdensmesterskapet for ingenting. Tunisia kom så vidt forbi Mali i den tredje kvalifiseringsrunden og kan regnes som det svakeste leddet i gruppe D. Likevel vet vi alle hvor gal fotball kan være! Alt i alt er gruppe D en gjennomførbar oppgave for det franske landslaget, der de er klart favoritter.

Frankrikes sjanser til å vinne tittelen

Frankrike er et av de beste fotballagene i verden og er også en favoritt til å vinne tittelen i det kommende verdensmesterskapet i Qatar. Det franske landslaget har mange sterke spillere og har hatt mange store suksesser de siste årene.

Frankrike ble verdensmestere ved verdensmesterskapet i 2018 i Russland og laget ønsker å forsvare tittelen sin i det kommende verdensmesterskapet i Qatar. Det vil imidlertid ikke være lett for Frankrike å forsvare tittelen. I Qatar arrangeres VM i den arabiske staten for første gang i historien og forholdene der vil være svært vanskelige for alle lag.

Varmen og fuktigheten i Qatar er ekstrem og vil utgjøre en stor utfordring, spesielt for de europeiske lagene. I tillegg vil VM i Qatar kun finne sted i november og desember, noe som betyr at mange spillere allerede forbereder seg til sesongen eller til og med fortsatt spiller. Dette vil gjøre forberedelsene til verdenscupen vanskeligere for alle lag.

Likevel er Frankrike en favoritt til å vinne tittelen i det kommende verdensmesterskapet i Qatar. Teamet har mye kvalitet og erfaring og har allerede bevist at det kan lykkes selv under vanskelige forhold. Hvis Frankrike skulle vinne verdensmesterskapet i Qatar, ville det bare vært andre gang i historien at et lag vinner tittelen i to verdensmesterskap på rad. Vi skal heller ikke glemme underdogs, det er alltid lag som overgår seg selv, spesielt i store turneringer. Likevel er Frankrike favoritter til tittelen, og de har det som skal til for å forsvare kronen. Skal Frankrike vinne verdenscupen, må laget imidlertid være i toppform og spillerne må kunne prestere på sitt beste.

Det er imidlertid alltid vanskelig å lage en eksakt prognose. Ingen vet hvordan verdenscupen vil gå, hvilke skadeproblemer eller formnedganger Les Bleus må forholde seg til.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -