VM i rykter!

261

Neymarsaken tar nye vendinger hver eneste dag og det har så klart mange interessante aspekter, selv om vi ennå ikke vet hva som er sant og hva som blir resultatet. To hoved-ingredienser er så klart de enorme summene involvert og et mulig brudd på Financial Fair Play og hvilke spillere kan være aktuelle som erstatter.

Slik snyter PSG financial fair play

UEFA skriver i dag at de vil undersøke denne saken om den blir realisert. Om de tillater slike finansielle krumspring slik saken over skisserer, så betyr det at man kan vinke farvel til Financial Fair Play. Det er mange rike bakmenn blant verdens store fotballklubber. Alle har ressurser til å gjøre tilsvarende ting. Dermed vil disse reglene bli gjeldende for de uten ekstreme rikdommer bak klubben, mens de aller største kan forsyne seg enda grovere.

Et annet perspektiv i dette er hva vil skje med PSG etter en slik handel? Det er flere store klubber som har tatt til orde for å «fryse ut» PSG. De fleste ser at dette kan være starten på noe som ingen egentlig vil ha. Svært mange mener at lønninger og overgangssummer har gått altfor langt. Neymar-saken vil flytte disse grensene ytterligere fordi vi vil få flere tilfeller i samme kategori der de rike bakmennene blir enda mektigere. PSG vil nok ikke få det enklere i å forhandle med andre klubber etter denne saken.

- Annonse -

Dette er en stor sak og har ringvirkninger langt utover forholdet PSG og Barcelona. Det er åpenbart at to gode lag vil miste to av sine største stjerner. Pengene for Neymar er nok til minst to superstjerner. Kommer dette til å gå utover Liverpool, Juventus, Atletico Madrid i andre runde? Kanskje til og med PSG selv.

Det sies at Coutinho er enig med Barcelona og at Liverpool nylig har avslått et bud på ca. 1 milliard kroner. Det skrives også i dag Neymar selv, som ryktes å være på vei til medisinsk test ikke har gjort det likevel. Han er på vei til Brasil for å tenke gjennom fremtiden (iflg. Mundo Deportivo). Det sies også at Neymar har sendt melding til Coutinho for å prøve å lokke han til PSG i stedet.

Sport.es sier i dag at de holder en knapp på Griezmann som Neymars erstatter. Det har vært nevnt tidligere, men ikke ansett for å være pålitelige rykter.

Det skrives også om at Barcelona kommer til å kaste seg inn i kampen om Mbappe. Det virker som Real Madrid er Mbappes ønske, men det er nok en del ting som må på plass før det blir en realitet. Bale må nok selges!

Dybala fra Juventus er også et hett navn. Argentiner som Messi gjerne skulle ha hatt med seg. Det skrives i dag også om at saken kan gi en ny innfallsvinkel for Barcelona til å signere Veratti.

Siste ordet er langt fra sagt i denne saken. Det som er sikkert om Neymar blir PSG-spiller, så vet alle hvor mye penger Barcelona har, og de vil skru opp prisene på sine aktuelle kandidater. Pengekarusellen bare akselererer videre.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -