Voldsom bot for norsk banestormer

2503

Voldsom bot for norsk banestormer

Vi har vel alle hatt den følelsen av etterpåklokskap. Særlig i våre yngre år, hvor det å lære av feil er spesielt viktig. Jeg tenker på de handlingene man helst kunne vært foruten. Samtidig så heter det jo at man angrer mest på det man ikke har gjort….

I tilfellet til Stian Sikane ble det spesielt en ting han kanskje ikke burde ha gjort… Spesielt når det gjelder konsekvensen for tykkelsen på lommeboka hans. Men lommeboka var nok ikke i tankene når han i gledesrus(muligens også litt alkoholrus..) stormet banen på den bortgjemte finske øya Åland. Når Odds Bentley satte inn det avgjørende, viktige målet i kampen om videre Europacup-spill så oppstod en euforisk glede som blokket fornuften. Dalende ned fra borteseksjonen kom en ekstatisk supporter med et mål for øye: jeg vil feire med gutta på banen! Dette koster Stian 7000 euro (ca 66 000 norske kroner.)

Stian Sikane
Stian Sikane

Og Stian, et enkelt spørsmål: angrer du?

-Ja, jeg gjør selvfølgelig det når jeg nå ser hva dette førte til. Jeg angret vel for så vidt med en gang jeg løp av banen. Nå angrer jeg enda mer, spesielt når jeg ser boten jeg har fått.

- Annonse -

Det var en enorm bot. 66 000 kroner. Man skal utføre ganske kriminelle handlinger før man får en sånn bot. Forstår du, i ettertid, hvorfor boten er så høy?

-Ikke for selve handlingen, jeg hadde overhodet ingen vonde intensjoner. Men jeg forstår at boten skal ha en preventiv virkning, og at spillernes sikkerhet skal ivaretas. Men jeg tror ikke bøter alene kan stoppe de som har andre hensikter enn det jeg hadde med å løpe ut på banen. Men jeg godtar boten, og vil bare legge dette bak meg. Og ikke gjøre det igjen!

Hva hvis Odd tar seriegull?

-Hm…. jeg skal uansett ikke være den første som løper utpå banen. Hvis det blir banestorming…

Dette sier han med et godt smil rundt munnen. Lokal media har skrevet en god del om saken. Og mye har blitt sagt på sosiale medier. Det er vel størrelsen på boten som har trigget de til det. Men det kan også være folks interesse rundt en sånn handling. Føler du at du har sviktet klubben? Supporterne?

-Nei, jeg føler ikke det. Ikke klubben, men kanskje supporterne… littegrann. Men ikke mye. Jeg alene, stod for denne handlingen, og det har absolutt ingen relevans å dra opp negative ting omkring supporterklubben pga dette. De er en topp gjeng som ikke kunne hindret dette.

De kunne vel ha holdt deg igjen?

-Jeg er nok for kjapp for den gjengen der. Det så du vel? Dessuten er de ikke sterke nok,haha

Du velger å stå frem nå. Hvorfor har du ikke stått frem før?

-Det er så mange som vet at det er meg uansett. Dessuten er det greit å stå frem slik at folk vet  at det er meg, og ingen andre. Sånn at det ikke blir mer spekulasjoner rundt det. Viktig å poengtere at det er meg som privatperson, og ikke supporterne generelt, som kommer i vanry. Det er ikke noen stor sak for andre enn meg føler jeg.

Hvordan skal du betale boten?

-Jeg har fått fikset en avbetalingsordning. Og får litt hjelp av gode venner. Jeg forventer overhodet ikke at supporterne tar denne regningen. Men føler kanskje at man kan hjelpe hverandre litt i en sånn stund. Det er mye penger.. spesielt for meg nå som jeg er arbeidsledig. Må jo innrømme at jeg fikk litt sjokk når jeg så beløpet. Jeg har lært nå, uansett om jeg får pengehjelp eller ikke. Og det er vel hovedsaken.

Du er en brennende Odd-supporter og dette er ikke første gang du har latt følelsene for klubben overta fornuften?

-Nei, det er ikke det, men har mest lyst til å legge alt det andre bak meg. Jeg vil se fremover. Jeg tar min straff og fortsetter videre. Jeg har beklaget.

Vaktene på Åland har blitt kritisert i ettertid. Er du forundret over at det var så lett å komme seg inn på banen?

-Det har jeg ikke tenkt så mye på. Men muligens det var for lett. Det var jo klar bane.

Stian presiserer at han er en gladgutt med sansen for det gode liv.

-Jeg er stort sett alltid blid og fornøyd, og velger å se på meg selv som en gledesspreder. Jeg håper folk kan tilgi denne spontane handlingen og ta meg som den dedikerte, gode fotballsupporteren jeg er.

Vi får håpe, spesielt for hans egen del, at Stian holder seg på matta…nei forresten, holder seg UNNA matta i fremtiden.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -