Volland-dobbel sikret Leverkusen tre poeng mot Stuttgart

139

(Leverkusen – Stuttgart 2-0) Bayer Leverkusen har avverget en stor krise. Takket være Kevin Volland vant hjemmelaget 2-0 mot VfB Stuttgart og har foreløpig unngått bunnstriden. Stuttgart, derimot, ligger fortsatt på siste plass.

Mens gjestene var harmløse i nesten hele kampen, hadde Leverkusen noen farlige avslutninger i første omgang. I løpet av kampens første kvarter bommet Kevin Volland på mål fra ti meter, og Ron-Robert Zieler reddet mot Kai Havertz’ skudd.

Kort tid senere fikk hjemmelaget tildelt et straffespark etter at Emiliano Insua hadde spilt ballen med hånden. Etter VAR ble avgjørelsen omgjort til frispark: Insuas kontakt med ballen var rett utenfor boksen.

Leverkusen fortsatte deretter å komme til muligheter og hadde omgangens to største sjanser ved Tin Jedvaj og Volland. Både bekken og spissen bommet med sine skudd fra farlige posisjoner.

Seks minutter etter pausen kom Stuttgart til sin eneste farlige avslutning. Mario Gomez skjøt fra 25 meter, men Lukas Hradecky reddet skuddet.

Ellers var det bare Leverkusen som skapte muligheter. Etter en time burde Volland sendt vertene i føringen. Spissen klarte å bomme på åpent mål etter en kontring.

Et kvarter senere gjorde Volland det bedre. Etter et kort hjørnespark slo Havertz et innlegg i boksen. Volland var umarkert og stanget inn ledermålet.

Sju minutter før slutt avgjorde Volland kampen. Etter et balltap klarte ikke Stuttgart å stoppe Leverkusens kontring. Lucas Alario spilte ballen til Volland, som hamret den forbi Zieler i nettmaskene.

Med 14 poeng har Leverkusen foreløpig klatret på 10. plass. Stuttgart er på siste plass med åtte poeng.

[pro_ad_display_adzone id=»45808″ info_text=»- Annonse -» info_text_position=»above» font_color=»undefined» font_size=»11″]