Wat een Klassieker – tok sin største seier mot Ajax siden 1964

232

Feyenoord vant 6-2 mot Ajax i Eredivisie søndag. Det er et ellevilt resultat i et ellevilt oppgjør, som tok fyr fra første spark.

Noe lignende har ikke Feyenoord-fansen opplevd mot Ajax siden 1964. Klubben har ikke vunnet så mye mot rivalen siden en utrolig 9-4-seier for 55 år siden.

Men starten var ikke så bra for Feyenoord. Ajax hadde de beste sjansene i starten, og allerede etter åtte minutter scoret Lasse Schöne på frispark for Ajax. Jens Toornstra utlignet like mange minutter senere.

I løpet av tre minutter rundt halvtimen spilt gikk først Feyenoord opp til 2-1 ved Steven Berghuis, før Hakim Ziyech utlignet for Ajax. Det kokte på tribunen og det tok helt av da veteranen Robin van Persie satte inn 3-2 for hjemmelaget tre minutter før pause.

Utover dette var det mange sjanser i en spektakulær og ganske jevnspilt førsteomgang. Forsvarsspillet var kanskje ikke alltid hundre prosent, men for å si det med Viasat-kommentator Paul Thomas Clay: «Takk og pris for dårlig forsvarsspill».

Andre omgang var ikke mye dårligere – men det var hjemmelaget som sto for den store underholdningen. Ajax ble regelrett utspilt, og hadde lite å bidra med – bortsett fra et stolpeskudd på 4-2.

Det ble ytterligere tre mål for Feyenoord, av Van Persie (56. min.), Tonny Vilhena (75. min.) og Yassine Ayoub (84. min.). Scenene på tribunen for hver scoring, overgår det meste.

Feyenoord er hektet av i kampen om ligagullet, der PSV nå har et fem poengs overtak på Ajax (PSV vant 2-1 mot Groningen lørdag). En historisk seier mot Ajax med utklassingssiffer var en veldig etterlengtet opptur for de rødhvite i en svært ujevn sesong.

Tidligere i sesongen har de blant annet tapt hjemme mot Fortuna Sittard. Laget har imidlertid virkelig løftet seg til de viktige kampene. De har vunnet mot PSV og Ajax på De Kuip, og i neste måned venter Ajax på samme bane i semifinale i cupen.

«En veldig vakker, historisk dag. En av de mest fantastiske kampene de siste årene,» sier trener Giovanni van Bronckhorst til Feyenoords twitterkonto.