Werder Bremen banket Stuttgart

225

Werder Bremen og Stuttgart møttes til bunnoppgjør mandag kveld i Bundesliga. Etter at Eintracht Frankfurt vant mot Darmstadt på lørdag hadde werder Bremen duttet ned på direkte nedrykksplass, mens Stuttgart kun var foran Frankfurt på målforskjell. Dette var altså en kamp begge lag måtte vinne. Det var hjemmelaget Werder Bremen som åpnet best og gikk opp i ledelsen etter 10 minutter etter scoring fra Fin Bartels. Stuttgart svarte etter 26 minutter etter en utligning fra Daniel Didavi, som senere måtte ut med skade. Bremen gikk nok en gang opp i ledelse 9 minutter senere etter et selvmål fra Federico Barba. Vondt ble til verre for Stuttgart da Levin Öztunali økte til 3-1 for vertene, før Barba igjen ga håp til Stuttgart da han satte ballen i riktig mål med en vakker hælflikk. Herifra og ut skulle imidlertid det meste dreie seg om Werder Bremen. Veteran Claudio Pizarro fortsetter å score jevnt og trutt og la på til 4-2, før Öztunali vartet opp med med et flott forarbeid og serverte Fin Bartels, som kunne bredside inn sitt andre for dagen. Tidligere tippeliga-spiss Anthony Ujah fastsatte sluttresultatet til 6-2 etter at Bremen-kaptein Clemens Fritz tvang Martin Harnik til et svakt tilbakespill som Ujah plukket opp og satte inn bak Stuttgart-keeper Przemyslaw Tyton.

Forsvarsspillet til Stuttgart var katastrofalt gjennom hele kampen, og det så ofte ut som om spillerne aldri hadde spilt sammen før. Det var heller ingen klar leder som gikk foran i kampen, noe Werder Bremen hadde i blant andre Clemens Fritz. Rutinen til Claudio Pizarro hat også kommet meget godt med for Bremen denne sesongen. Stuttgart er nå det laget i Bundesliga som har sluppet inn flest mål i Bundesliga denne sesongen (69). Resultatet betyr at Stuttgart nå ligger på direkte nedrykksplass p.g.a. dårligere målforskjell enn Eintracht Frankfurt. Werder Bremen klatret på sin side opp på sikker plass, ett poeng foran Stuttgart og Frankfurt. Werder Bremens neste kamp er borte mot Köln på lørdag, mens Stuttgart møter europacup-jagende Mainz hjemme på Mercedez Benz-Arena. Om de skal klare å plukke poeng der, må de gjøre drastiske grep med forsvarsspillet sitt. Det holder rett og slett ikke Budnesliga-nivå.

SV Werder Bremen – Vfb Stuttgart (Weserstadion) 6-2:

Mål: Bartels x2, Barba (sm), Öztunali, Pizarro, Ujah (Werder Bremen), Didavi, Barba (Stuttgart).

Gule kort: Gebre Selassie (Werder Bremen), Insua (Stuttgart).

SV Werder Bremen: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, S. Garcia – Fritz, Grillitsch – Yatabaré (Öztunali 36′), Junuzovic (Galvez 88′), Bartels – Pizarro (Ujah 83′).

Vfb Stuttgart: Tyton – Zimmermann, Niedermeier, Barba, Insua – Schwaab – Maxim, Rupp (Kravets 81′), Didavi (Werner 44′), Kostic – Harnik.

Banens Beste: Fin Bartels. Scoret to og var en viktig brikke i å skape styr i de bakre rekkene til Stuttgart.

Tilskuertall: 41000.